Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Implicarea și activizarea preșcolarilor prin activități muzicale”

Proiect finanțat prin programul StartONG

„Implicarea și activizarea preșcolarilor prin activități muzicale”

La Grădinița Nr. 56 ,,Curcubeu” din Oradea, am derulat proiectul „Implicarea și activizarea preșcolarilor prin activități muzicale", finanțat prin programul StartONG, lansat de Kaufland România, implementat de Asociația Act for Tomorrow și dezvoltat de Asociația Grădiniței 56 Oradea.

Acum, dorim să subliniem importanța activităților propuse de noi, activități ce contribuie la îmbunătățirea calității actului didactic în cadrul Grădiniței Nr. 56 prin activizarea preșcolarilor, dezvoltarea sensibilității estetice, a capacităților de exprimare și receptare muzicale, dezvoltarea gândirii și imaginației copiilor prin metode și mijloace noi, inovative.
Intenționăm astfel să schimbăm modul în care cadrele didactice își desfășoară activitățile liber alese și conștientizarea faptului că abilitățile sociale și emoționale pe care le dezvoltă copilul preșcolar până la vârsta de șapte ani constituie bază pentru adaptarea școlară până la vârsta de 10 ani. Mediul în care se dezvoltă aceste abilități este un factor important.
Copilul este încurajat să se exprime și să se exteriorizeze liber și creativ
 Profesorii sunt responsabili pentru realizarea unui mediu echilibrat în grădiniță, în care copilul este încurajat să se exprime și să se exteriorizeze liber și creativ pe toată durata activităților de învățare sau de joacă.
Muzica este o disciplină și o artă, în același timp, prin intermediul cărora cadrele didactice creează o atmosferă propice pe tot parcursul unei zile. Fiind accesibilă oricui și îndrăgită de majoritatea copiilor, muzica trebuie să ocupe un loc important în viața copiilor preșcolari, atât în grădiniță cât și acasă.
Revenind la proiectul în discuție, dorim să precizăm faptul că în perioada anterioară, cadrele didactice au participat la cursul ,,Provocarea, implicarea și activizarea preșcolarilor", iar în perioada1-20 decembrie 2019 la Grădinița Nr. 56 din Oradea, cei 350 de preșcolari au participat la activități interactive, au confecționat instrumente muzicale din materiale reciclabile, s-au familiarizat cu diferite instrumente muzicale pe care le-au utilizat în interpretarea unor melodii.
Prof. Lukacs Dana,
coordonator proiect
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: „Implicarea și activizarea preșcolarilor prin activități muzicale”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 7 august 2020

Poza zilei

La mulți ani, Alexandru!

Astăzi, joi, 6 august 2020, Alexandru împlinește 8 ani.
La mulți ani, Alexandru!
Poza e făcută într-un loc care îți va stârni amintiri frumoase, cu siguranță.
Noi, toți, te iubim și te îmbrățișăm de la distanță...
de la mii de kilometri, de peste mări și țări!