Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Să-i ajutăm împreună pe copiii care au nevoie

Asociația Piticot:

Să-i ajutăm împreună pe copiii care au nevoie

Există două moșteniri importante pe care le putem da copiilor noștri. Una dintre acestea sunt rădăcinile, iar cealaltă sunt aripile. Trebuie să-i ținem de mână, să-i iubim. Căci cea mai sigură cale spre inima unui copil este să petreci mult timp cu el.

Se spune despre copii că sunt mesajele vii pe care le transmitem unor timpuri pe care nu le vom mai apuca.
Nelson Mandela spunea că ,,nu există o revelație mai profundă a sufletului unei societăți decât felul în care își tratează copiii".
Din fericire există oameni mari, care înțeleg importanța educației copiilor și sunt conștienți de faptul că atunci când un copil nu primește, șansele sunt foarte mici ca el să poată dărui.
Avem deosebita plăcere să anunțăm că Asociația Institutul Român pentru Ajutorarea Copiilor Aflați în Dificultate ,,Piticot" bifează un nou proiect extraordinar ai cărui beneficiari sunt copiii. De data aceasta, atenția este focusată asupra unui sătuc ,,capăt de lume" cum i se mai spune locului de poveste ascuns printre dealuri și turme de oi ... satul Păgaia, comuna Boianu-Mare, jud. Bihor. Acest loc extraordinar se află pe drumul către Tășnad, fiind ultima comună din jud. Bihor, ruta Oradea - Satu Mare!
S-au pus bazele Centrului Educațional ,,Piticot" Păgaia
Localitatea Păgaia, comuna Boianu-Mare este considerată zonă defavorizată. Politica zonelor defavorizate reprezintă o componentă distinctă a politicii de dezvoltare regională, fiind determinată de existența unor areale dezavantajate din mai multe puncte de vedere (socio-economic, structural, poziție geografică etc.), care trebuie identificate în scopul luării unor măsuri specifice care să ajute la redresarea lor.  Astfel, Primăria comunei Boianu-Mare a reușit să construiască o clădire cu ajutorul unei finanțări europene a cărei destinație să aibă scop educațional, în vederea creșterii calității vieții în zonă. În acest sens, prin parteneriatul cu Asociația Piticot s-au pus bazele Centrului Educațional ,,Piticot" - Păgaia! Inaugurarea a avut loc în data de 4 decembrie 2019, în localitatea Păgaia.
Copiii sunt interesați să ,,crească" personal și profesional. Acest parteneriat educațional îi are ca principali beneficiari pe cei aproximativ 150 de copii din comună. Pentru dezvoltarea acestora ca beneficiari direcți și bună colaborare cu familiile acestora, Asociația Piticot a propus o serie de activități specifice centrelor educaționale, astfel: ateliere pentru dezvoltare profesională (pictură, modelaj, gastronomie); after school (aprofundare cunoștințe dobândite la școală, suplimentare tematică); ateliere pentru dezvoltare personală (sesiuni de comunicare asertivă și team-building, proactivitate și mindfulness etc.); seri de film; tabere de vară; sesiuni de educație fizică și activități sportive.
În vederea derulării acestor activități vor fi cooptați specialiști în domeniile de interes și se vor dezvolta campanii de atragere companii/angajatori interesați să investească în viitorul copiilor - educația!
PROVOCAREA pe care o deschidem tuturor
Considerăm că ceea ce facem noi acum este PROVOCAREA pe care o deschidem tuturor celor care mai cred în educație din pasiune, celor care așteaptă un viitor mai bun pentru copiii lor, agenților economici locali și din județ, instituțiilor publice, confesiunilor religioase, OAMENILOR simpli care au înțeles că educația reprezintă temelia unei civilizații ... Educația adevărată se naște din pasiune pentru oameni și speranța în bine!
 Dacă un copil trăiește într-un spirit de acceptare și prietenie, el învață să găsească iubirea pretutindeni. Haideți să-i iubim și să-i ajutăm să spere la un viitor bun.
Echipa ,,Piticot" vă adresează rugămintea de a ne sprijini cu 2.000 euro în vederea dotării sălii unde se vor desfășura evenimentele pe care le vom realiza împreună cu copiii care provin din familii sărace.
Menționăm că toate activitățile de la Centru le sunt oferite gratuit.
Dacă doriți să ne ajutați, o puteți face donând orice sumă în cont IBAN RO82BTRL00501205I98626XX, deschis la Banca Transilvania. Deținem și Acreditare pe Servicii Sociale.
Asociatia Piticot - Institutul Român pentru Ajutorarea Copiilor Aflați în Dificultate Oradea, Str. Ovid Densusianu nr. 9, Bl. P 191, scara A, ap.2, cod postal: 410 277 tel: +40 359.801.090 | fax: +40 359.411.229 | cell: +40 741.146.585 web: www.piticot.org | e-mail: donatii@piticot.org | facebook: https://www.facebook.com/asociatia.piticot
Cu deosebită recunoștință,
Claudia Ignat

Trimite email

vineri, 7 august 2020

Poza zilei

La mulți ani, Alexandru!

Astăzi, joi, 6 august 2020, Alexandru împlinește 8 ani.
La mulți ani, Alexandru!
Poza e făcută într-un loc care îți va stârni amintiri frumoase, cu siguranță.
Noi, toți, te iubim și te îmbrățișăm de la distanță...
de la mii de kilometri, de peste mări și țări!