Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Revista „OviDan” nr. 203 din 20 dec. 2019

Semnal

Revista „OviDan” nr. 203 din 20 dec. 2019

Ediţia cuprinde ştiri şi fotoreportaje din şcoli, de la diferite evenimente din Oradea şi judeţ. Numărul se deschide cu Hramul Bisericii Sf. Apostol Andrei din Oradea.

Joi seara, în Aula Galbenă a Universității Agora din Oradea, am savurat momente din Istoria Marii Britanii, prezentate de micii actori ai Școlii Gimnaziale Internaționale Agora.
Duminică, mii de orădeni au sărbătorit Ziua Națională a României. Patriotismul și libertățile sunt esențiale, a subliniat domnul prefect Ioan Mihaiu.
Joi, academicianul clujean Ioan Bolovan a devenit Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea. ,,Autoritățile pot învăța din lecțiile trecutului... pentru a gestiona jocul interculturalității..."
Ascensiunea Universității din Oradea în clasamentul pe cercetare SCImago, care a ajuns pe locul 10 din cele 30 de universități de învățământ superior din România, după cum aflăm de la domnul rector Constantin Bungău.
Acad. Dan Tufiș a devenit Doctor Honoris Causa al Universității Agora din Oradea; este cel de-al IV-lea membru al Academiei, ajuns Doctor Honoris Causa al Univ. Agora.
Miercuri, au răsunat colindele la Universitatea Agora. Primii colindători au venit tocmai de la Izbuc.
Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" Oradea a fost premiat, pentru a treia oară, consecutiv, cu Diplomă de excelență la Gala EduManager 2019.
În perioada 1-4 decembrie 2019, elevi și profesori de la C.T. ,,Mihai Viteazul" din Oradea au participat la Viena, la Business Academy Donaustadt.
Miercuri, la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" din Oradea, a avut loc Târg și concurs pentru promovarea unor idei de afaceri care să încurajeze utilizarea materiilor prime bio/eco, reciclarea și protejarea mediul înconjurător; proiectul educativ regional are drept generic ,,Viitorul sună bine".
Vineri, în sala de festivități a Colegiului Tehnic ,,Traian Vuia" a fost marcat evenimentul #ErasmusDays, un prilej pentru a realiza activități de diseminare și informare cu privire la proiectele Erasmus+ care s-au desfășurat și/sau se desfășoară în liceul nostru.
De Ziua Națională a României, la Școala Gimnazială ,,Dacia" a avut loc spectacolul de suflet, de lumină și culoare ,,1 Decembrie, de-un veac, e ziua țării noastre" ( ,,La-Întâi Decembrie mai blând/ Istoria privește-n noi/ Și-nalță-n soare rînd pe rînd/ Dragi chipuri de români eroi".).
În cadrul proiectului ,,Oradea donează o pâine", la cea de-a XI-a ediție, elevii de la ,,Nicolae Bălcescu" s-au aflat din nou în prima linie (elevii clasei pregătitoare A, coordonați de prof. Simona Vancea, elevii clasei pregătitoare D, coordonați de prof. Adina Gomboș Sabău, elevii clasei I C, coordonați de prof. Simona Bunta, elevii clasei a III-a D, coordonați de prof. Oana Borza și elevii clasei a IV-a C, coordonați de prof. Carla Istvanovicz, au dăruit peste 150 de pâini).
Centenar ,,Oltea Doamna" - La mulți ani!
Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna" din Oradea a sărbătorit o sută de ani de existență.
Prof. Cristiana Vidican a coordonat Întâlnirea de suflet a claselor a IV-a la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai". Noi reprezentăm cu mândrie Oltea - „Școala mea, blazonul școlii!" De Centenar, am plantat un pomișor pentru viitor (clasa a IV-a A, prof. Cristiana Vidican). Punte între generații: Întâlnirea de poveste a bunicilor (tot la clasa a IV-a A, prof. Cristiana Vidican).
În perioada 25 - 29 noiembrie 2019, două cadre didactice de la Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna" din Oradea (prof. Ienei David Laura - coordonatorul proiectului și prof. Pavel Elena) au participat la prima mobilitate în cadrul proiectului Erasmus + K229 ,,Future Awaits Coding".
De la Școala Gimnazială Nr. 11, vă prezentăm două proiecte intenaționale: 1.Proiect de parteneriat strategic cu școli din Spania, Italia și Lituania; mobilitate Erasmus+ pe tema activităților incluzive; 2. Parteneri cu școli și dascăli din Portugalia, Italia, Cipru și Turcia - Proiect de parteneriat strategic Erasmus+.
Vineri, la sala de conferinţe a Hotelului Maxim, a avut loc Conferinţa de lansare a parteneriatelor strategice Erasmus+ All together şi I am unique, derulate de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Cristal din Oradea.
Ȋn cadrul Parteneriatului educaţional şcoală-biserică ,,Lăsaţi copiii să vină la mine"! O lecție altfel..., desfășurată la Biserica din Gurbediu, cu elevii ciclului primar de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Gurbediu (structură a Liceului Teoretic ,,Nicolae Jiga" din Tinca); reportajul este semnat de prof. Lazea Mariana și Miheş Gheorghe.
Acestea au fost subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale revistei „OviDan" nr. 203 din 20 decembrie 2019, pagini care conţin 64 de poze.
Ovidiu Dan

Trimite email

vineri, 7 august 2020

Poza zilei

La mulți ani, Alexandru!

Astăzi, joi, 6 august 2020, Alexandru împlinește 8 ani.
La mulți ani, Alexandru!
Poza e făcută într-un loc care îți va stârni amintiri frumoase, cu siguranță.
Noi, toți, te iubim și te îmbrățișăm de la distanță...
de la mii de kilometri, de peste mări și țări!