Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Ediția aniversară a evenimentului „Oradea donează o pâine”

În 22 ianuarie,

Ediția aniversară a evenimentului „Oradea donează o pâine”

În prima lună a anului 2020, avem ocazia de a vă anunța ediția aniversară a evenimentului „Oradea donează o pâine". Aceasta va avea loc miercuri 22 ianuarie 2020, între orele 15.00-17.00, în cele patru locații fixe, deja cunoscute: Oradea Plaza, Piața Decebal, Piața Rogerius și Bisericuța Nufărul, iar locația flexibilă va fi de această dată, Livela (Autogară).

Cu mare bucurie dorim să sărbătorim împreună împlinirea primului an de desfășurare a proiectului „Oradea donează o pâine"! Exact cu un an în urmă, în 22 ianuarie 2019, a început povestea acestei acțiuni caritabile: un grup de oameni hotărâți să schimbe în bine viața celor aflați în nevoie, au început prin a dona câte o pâine celor care treceau prin punctele de distribuție, au făcut apel și la mărinimia concetățenilor, care din puținul personal au adus pâini pentru a fi dăruite mai departe.
S-a pornit inițial cu trei locații: Oradea Plaza, Piața Rogerius și Magazinul Crișul. În prezent, datorită implicării voluntarilor și a dumneavoastră, persoane cu suflet mare, numărul acestora a crescut la cinci locații și dorința noastră este ca anul acesta să ne extindem și în afara orașului Oradea.
În timpul acesta s-au legat prietenii și s-a format o comunitate diversă care sprijină acțiunile noastre la fiecare ediție. Copiii, tinerii și adulții au descoperit cât e de frumos să donezi, mai ales când e vorba de ceva atât de accesibil pentru noi cum e pâinea - dar pentru unele persoane care nu și-o permit, acest gest face diferența.
Am fost întâmpinați cu entuziasm și recunoștință la centrele de bătrâni, copii sau oameni cu nevoi speciale unde a fost dusă pâinea rămasă la finalul edițiilor. Această avalanșă de impresii pozitive și chipuri luminate de zâmbete, ne-au motivat lună de lună să continuăm, chiar dacă a fost frig, cald, a plouat, a nins sau am fost obosiți.
Vă mulțumim că ne-ați fost alături și vă invităm să începem noul an cu dreptul! Vă așteptăm cu o surpriză pe cei care doresc să doneze pâine și pe cei de pe a căror masă lipsește.
„Nu contează cât dăruiești, ci cât de multă dragoste pui în ceea ce dăruiești"
În concluzie, am dori să ne reamintim cuvintele Maicii Tereza, pe care le-am mai folosit și în alte ocazii, dar care ne reprezintă atât de bine: „Nu contează cât dăruiești, ci cât de multă dragoste pui în ceea ce dăruiești".
Ca întotdeauna, echipa noastră este în căutare de noi persoane care să ni se alăture ca voluntari la punctele de colectare/distribuție sau să ne ajute cu distribuirea pâinilor la centre. Așteptăm e-mailul dumneavoastră pe adresa oradeadoneazaopaine@yahoo.com sau să ne scrieți pe pagina de facebook https://facebook.com/oradeadoneazaopaine/.
Așadar, la 1 an de existență vă urăm:
La mulți ani, voluntari!
La mulți ani, donatori!
La mulți ani, beneficiari!
La multi ani, ,,Oradea donează o pâine"!
Iulia Ursuța,
voluntar

Trimite email

vineri, 4 decembrie 2020

Poza zilei

Revista ,,Curtea de la Argeș”, premiată cu ,,Meritul Academic”

La 10 ani de la apariție,
Revista  de cultură ,,Curtea de la Argeș" a fost premiată cu ,,Meritul Academic"
 
Domnul academician Gheorghe Păun, redactorul-șef al revistei de cultură ,,Curtea de la Argeș" ne-a dat, ieri (joi, 3 decembrie 2020), o veste de o mie de puncte:
,,De câteva ore, revista ,,Curtea de la Argeș"  este deținătoarea ,,Meritului Academic", acordat de Academia Română în cadrul Adunării Generale (online) de decernare a Premiilor Academiei, cu prilejul împlinirii a zece ani de apariție..."