Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Eminescu prin ochi de copil

Săptămâna omagială Eminescu!

Eminescu prin ochi de copil

An de an, data de 15 ianuarie oprește timpul în loc și ne amintește de cel ce a fost făr' de pereche pe bolta liricii poporului român.

Despre Mihai Eminescu s-au spus, poate, toate cele ce s-ar putea spune despre reprezentantul culturii unei ţări. Chiar şi aşa, încercăm, de fiecare dată, pe 15 ianuarie să îi aducem cuvinte de laudă pentru moştenirea fabuloasă lăsată atât copiilor și oamenilor de rând, cât şi marilor oameni de litere.
Personalitate erudită, Eminescu ne transmite, în pofida celor 170 de ani care au trecut de la naşterea sa, idei care ne surprind şi ne ajută să înţelegem mai bine trecutul şi prezentul.
Prin activitățile desfășurate în această săptămână l-am văzut pe Eminescu prin ochi de copil.
Activitatea a debutat cu discuții despre marele poet, apoi am descoperit împreună câteva lucruri neștiute despre acesta și am citit câteva dintre cele mai frumoase poezii ale sale. Preșcolarii, elevii din clasele primare și colegii lor din clasa a 5-a au descoperit chipul lui Eminescu într-un puzzle, fiind foarte încântați. În zilele care au urmat elevii au realizat un afiș, desene și colaje inspirate din opera eminesciană,  și-au încercat talentul literar, scriind poezii inspirate din viața și opera marelui poet, iar mai apoi au audiat câteva poezii printre care și cântecul Eminescu, compus de Ion și Doina Aldea-Teodorovici, interpretat de Elena Gheorghe. Am încheiat săptămâna cu un moment artistic la care elevii au recitat câteva dintre cele mai cunoscute versuri ale lui Eminescu.
La final toți elevii au primit diplome de participare. (A.L.)
Găsiți mai multe poze în Galeria foto:

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 4 iulie 2020