Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Prohodirea părintelui Nicolaie Mara

Duminică, la Biserica Sf. Apostol Andrei

Prohodirea părintelui Nicolaie Mara

S-a mutat din viața aceasta în veșnicie vrednicul de pomenire părintele Nicolaie Mara, protoiereu (consilier bisericesc), slujitor și la Biserica Sf. Apostol Andrei, dintru începuturi, după cum s-a exprimat părintele vicar Vasile Bota.

,,Așa a rânduit Dumnezeu ca vineri seara (24 ianuarie 2020), la ceasul Vecerniei, să se mute din lumea aceasta. Și-apoi, așa cum i-am făgăduit în timpul vieții, aici, am să-l prohodim, în Biserica Sf. Apostol Andrei. L-am îmbrăcat după rânduiala bisericii. Preoții se îmbracă în veșminte preoțești, după orânduială. Trupul se spală cu undelemn sfințit. Toate acestea le-am făcut ca să împlinim și noi rânduiala bisericii. Aseară (sâmbătă - n.n.), am săvârșit prima slujbă a privegherii. Astăzi, iată, a rânduit Dumnezeu zi de duminică, Ziua Învierii, să fim împreună, noi în preajma trupului neînsuflețit al părintelui, care din ceruri ne-a primit cu drag, ca totdeauna. Deseară, la ora 18.00, vom săvârși a doua parte a slujbei privegherii, iar mâine (luni - n.n.), la ora 12.00, tot aici, în Biserica Sf. Apostol Andrei, am să-l prohodim și apoi, purtat pe mâini de către preoți, vom înconjura biserica și-apoi o să-l petrecem spre mormânt, pe care l-a pregătit încă din timpul vieții.
Ne-a iubit pe toți. Și de-aceea este o pierdere mare. Să-l petrecem așa creștinește spre locul unde va aștepta obșteasca înviere", a mai spus părintele vicar Vasile Bota.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Prohodirea părintelui Nicolaie Mara.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 31 iulie 2021