Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 noiembrie 2021

1.Ziua de 29 noiembrie, luni, este zi liberă în sistemul public – hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial / Elevii, copiii, studenții și profesorii din școlile, grădinițele și universitățile publice vor avea o perioadă de cinci zile libere
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba în ședința de azi declararea zilei de 29 noiembrie ca zi nelucrătoare în sistemul public. Elevii și profesorii nu vor mai merge la ore pe 29 noiembrie, având astfel trei zile fără școală în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie. La acestea se adaugă weekendul, iar perioada de zilele libere este astfel de cinci zile. Revenirea la școală ar urma să aibă loc joi, pe 2 decembrie 2021. Hotărârea de Guvern se aplică în toate instituțiile publice, deci și în universitățile de stat.
„Pe data de 29 va fi zi liberă”, a anunțat Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

2. Nivelul „catastrofal” al studenților, reducerea numărului de ore de curs și frauda masivă de la examenele online, criticate de un profesor de la o universitate din Franța
Un profesor de drept public ce predă la Université de Bretagne Occidentale (U.B.O.) a criticat într-un e-mail intern nivelul studenților și decizia scăderii numărului de ore, informează lefigaro.fr. Lectorul și-a descris studenții ca fiind nepregătiți, susține că au un nivel ,,catastrofal” și vorbește despre existența unei fraude masive nepedepsite.
Cadrul didactic, Erwan Le Cornec, avertizează în e-mail că universitatea U.B.O. va deveni o variantă de rezervă a absolvenților de liceu, dacă aceștia nu intră unde își doresc. Un alt aspect menționat de profesor se referă la fraudarea examenelor, dacă acestea sunt organizate la distanță: „în plus, putem trișa dacă, din întâmplare, se organizează examene la distanță”, a spus acesta, citat de publicația franceză.
Jurnaliștii din Hexagon notează că profesorul ar fi întocmit rapoarte bazate pe dovezi și ar fi adus la cunoștința conducerii universității frauda de la examenele online încă din luna februarie a acestui an. Este vorba de câteva zeci de studenți care ar fi în această situație, conform Le Figaro. Profesorul a declarat că urmează să sesizeze autoritățile judiciare în privința aceasta, în situația în care conducerea universității va recunoaște că a trecut cu vederea acțiunea imorală a studenților.
„Cum să explic că studenții, care nu cunosc cu adevărat o materie (avem doar 27,5 ore de lecții pe semestru) și care trebuie să acumuleze informații de la multe alte materii, într-un timp foarte scurt, ar putea să-mi citeze hotărâri judecătorești, precizând data exactă, numărul cauzei și numele părților? (…) La universitate nivelul a devenit, din păcate, catastrofal. Am 25 de ani de serviciu public și văd că doar s-a deteriorat”, a spus profesorul, citat de cunoscuta publicație franceză.
El a fost sprijinit de către colegi, cadre universitare, dar și de la profesorii de liceu. Cu toate acestea, a primit și amenințări cu moartea: „Am găsit etichete pe ușa biroului meu: „RIP”, „to death facho”, spune Erwan Le Cornec, citat de Le Figaro.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 octombrie 2021
Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani
Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de ,,Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.
Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:
• “Economisesc pentru visul meu”
• “La ce ne ajută banii?”
• “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.
Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.


Târgul de Cariere lansează un nou sezon de evenimente dedicate celor preocupați de sfera profesională

În 9 mai, la Oradea

Târgul de Cariere lansează un nou sezon de evenimente dedicate celor preocupați de sfera profesională

De la recrutare și employer branding, la conferințe, workshop-uri și chiar campionate de esports, toate vor avea loc la Târgul de Cariere, în sezonul de primăvară 2020.

3 februarie 2020, Cluj-Napoca. În perioada martie-mai 2020, Târgul de Cariere, cel mai mare organizator de evenimente de recrutare din România, anunță desfășurarea a șase evenimente dedicate tuturor celor preocupați de domeniul profesional. Peste 300 de companii din domenii diverse vin să recruteze la evenimentele ce vor avea loc în următoarele date: Brașov - 6-7 martie, Sibiu - 9 - 10 martie, Cluj-Napoca - 17-18 martie, Iași - 20-21 martie, Târgu Mureș - 26 martie, Oradea - 9 mai.
Indiferent de nivelul de pregătire sau domeniul de activitate al participanților, evenimentele marca Târgul de Cariere oferă o experiență completă. În funcție de orașul de desfășurare, pe lângă partea dedicată celor ce își caută un loc de muncă, Târgul de Cariere organizează conferințe, workshop-uri și alte activități menite să faciliteze interacțiunea dintre companii, potențiali candidați și alți participanți la evenimente.
La fiecare eveniment organizat de Târgul de Cariere participă între 1.200 și 6.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în special tineri cu vârsta cuprinsă între 20 și 35 ani, sezonul de toamnă 2019, oferind mii de locuri de muncă celor peste 20.000 de participanți în șase orașe din România. De la ingineri, contabili, designeri sau project manageri și până la lucrători comerciali, mecanici sau stewardese, companiile au recrutat atât oameni cu experiență și studii de specialitate, cât și personal necalificat sau tineri fără experiență. În plus, în cinci dintre locațiile unde au avut loc evenimente de recrutare, Târgul de Cariere a implementat și conceptul Digital Crusade, cea mai vastă rețea de evenimente de esports din România. Acest concept va fi extins și în sezonul de primăvară 2020.
În plus, la Cluj-Napoca va avea loc o nouă ediție a conferințelor I ❤ Job, desfășurată în paralel cu partea de recrutare din acest oraș. Astfel, pe parcursul a două zile de eveniment, vor avea loc sesiuni de training și discursuri ale unor speakeri motivaționali, cu scopul de perfecționare a abilităților candidaților, precum și pentru motivarea acestora. Printre speakerii care vor urca pe scena conferinței I ❤ Job Academy se numără și Irina Rimes, cântăreață și cel mai tânăr jurat la Vocea României.
Accesul la evenimentele organizate de Târgul de Cariere se face pe baza aplicației eJobs, procesul de recrutare fiind astfel unul mult mai rapid și mai eficient. Cei interesați de găsirea locului de muncă potrivit pot aplica cu CV-ul digitalizat, prin intermediul aplicației gratuite, iar companiile prezente pot scana CV-urile electronice, printate sub forma unui QR code, cu ajutorul unei alte aplicații numite CV2GO.
Târgul de Cariere reprezintă cea mai mare și complexă rețea de evenimente de recrutare din România. Activitatea companiei a început în 2006, în Cluj-Napoca, ajungând să ofere, după un deceniu de activitate, cea mai răspândită și eficientă soluție de recrutare din țară. Evenimentele desfășurate în cele șase orașe: Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Târgu Mureș, Sibiu și Brașov, de două ori pe an (primăvara și toamna) au rolul de a aduce împreună companii și participanți, astfel încât interacțiunea directă dintre aceștia să crească substanțial șansele pentru ambele părți de a se împlini profesional. În cele două sezoane de evenimente de recrutare participă peste 300 companii și peste 20.000 de candidați cu potențial.
Stanca Potra,
PR manager

Trimite email

miercuri, 1 decembrie 2021