Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Bihor

Joi, la sediul Instituției Prefectului - Județul Bihor, a avut loc

Ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Bihor

Joi, 6 februarie 2020, a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Bihor, prezidată de prefectul Dumitru Țiplea.

În cadrul ședinței s-a aprobat Planul Județean de Urgență privind prevenirea și controlul infecțiilor suspecte cu noul coronavirus, precum și Planul Județean de Urgență în caz de pandemie cu noul coronavirus.
Întâlnirea a avut loc la sediul Instituției Prefectului - Județul Bihor și a debutat cu prezentarea de către I.S.U. Crișana a raportului de activitate pe 2019 și a planului de activități pentru anul 2020.
Ședința a continuat cu prezentarea celor două planuri, planul de prevenție respectiv planul de intervenție care include proceduri operaționale în cazul declanșării epidemiei cu noul coronavirus în Bihor. Au luat cuvântul directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Bihor (D.S.P.), Daniela Rahotă, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Bihor (I.Ș.J.), Alin Novac-Iuhas, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea (I.T.P.F.), Marin Bondar, precum și inspectorul șef al Inspectoratului Poliției Județene (I.P.J.), Alin Haniș, care au prezentat măsurile luate de instituțiile pe care le conduc pentru a proteja populația județului de infecția cu coronavirus.
Printre acestea, enumerăm: la intrarea în țară chestionarea tuturor persoanelor în baza unui chestionar elaborat de către D.S.P., precum și distribuția de materiale informative de prevenție, în ceea ce privește unitățile de învățământ, asigurarea dotărilor și materialelor necesare pentru a menține igiena corespunzătoare a elevilor. De asemenea, la solicitarea prefectului Dumitru Țiplea, au fost alcătuite echipe mixte ale D.S.P. și I.P.J. pentru verificarea stării de sănătate a cetățenilor chinezi care sunt înregistrați cu reședința în județul Bihor și care au călătorit în ultima perioadă. Astfel din vizitele făcute la reședințele acestora s-a constatat că aceștia respectă izolarea la domiciliu.
Punctul următor al ședinței a vizat intervenția prefectului Dumitru Țiplea care a solicitat raportul detaliat al potabilității apei din zona Văii Aleului, pentru a asigura alimentarea cu apă potabilă a orașului Ștei. În acest sens, în cursul zilei de miercuri, 5 februarie, o comisie formată din reprezentanți ai Gărzii Forestiere, Gărzii de Mediu și Instituției Prefectului județul Bihor s-a deplasat în teren pentru a face verificări. Reamintim că priza principală de apă a orașului Ștei a fost afectată de viiturile masive care au afectat barajul de la Boga.
Ședința s-a încheiat cu raportul emis de directorul Electrica Transilvania Nord Sucursala Oradea, Ionel Boja, privind situația întreruperii alimentării cu energie electrică a peste 13.500 de consumatori casnici din județ, în urma furtunilor care au avut loc în 4 și 5 februarie. Până miercuri, 5 februarie, ora 23.00, cele 30 de echipe Electrica din teren au remediat alimentarea cu curent electric în majoritatea localităților afectate, cu excepția localității Termezeu și a două cătune din zona Munteni, unde accesul a fost foarte dificil, dar care se vor remedia în cursul zilei de astăzi (joi - n.n.).
Cancelaria Prefectului
Județul Bihor
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Bihor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 29 martie 2020