Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Hoții îți invadează intimitatea”

Acțiuni preventive ale polițiștilor bihoreni în cadrul campaniei

„Hoții îți invadează intimitatea”

Polițiștii de prevenire bihoreni au sfătuit cetățenii cum să prevină furturile din locuințe, în cadrul campaniei preventive „Hoții îți invadează intimitatea".

Pe parcursul lunii ianuarie 2020, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Bihor au acționat în cadrul campaniei preventive „Hoții îți invadează intimitatea", care are ca scop conștientizarea cetățenilor cu privire la rolul și importanța măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuințe.
Polițiștii de prevenire bihoreni au avut întâlniri cu grupuri țintă în marile centre comerciale din municipiul Oradea, întâlniri cu reprezentanții unor asociații de proprietari din județ și cu persoane vârstnice, predispuse victimizării, în cadrul cărora au purtat discuții cu privire la principalele măsuri de prevenire a furturilor din locuințe, despre factorii favorizanți, despre cele mai sigure sisteme de securitate și au distribuit materiale informative pe această temă.
În cadrul întâlnirilor cu cetățenii, polițiștii de prevenire bihoreni au folosit patru perechi de ochelari VR, o tehnologie de ultimă generație, care îi expune pe utilizatori unei experiențe virtuale ce are corespondent în realitate.
Astfel, cetățenii consiliați de polițiștii de prevenire bihoreni au avut ocazia de a se transpune în martori pasivi la un furt din locuință, înțelegând astfel modul de acțiune al infractorilor.
Polițiștii de prevenire bihoreni recomandă fiecărui cetățean în parte
Asigură-te că ai încuiat ușa, chiar și când ești în casă;
Montează o încuietoare de calitate;
Montează un sistem de alarmă;
Nu transmite informații personale pe rețelele de socializare.
Comisar șef de poliție Alina Fărcuța,
purtător de cuvânt
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: „Hoții îți invadează intimitatea”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 29 martie 2020