Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Premiu special pentru spectacolul ,,Avalanșa”

Teatrul ,,Regina Maria” Oradea a fost onorat cu un nou premiu internațional

Premiu special pentru spectacolul ,,Avalanșa”

Teatrul ,,Regina Maria" Oradea a fost onorat cu un nou premiu internațional pentru spectacolul ,,Avalanșa", de Tuncer Cücenoğlu, regia Petru Vutcărău.

Astfel, în data de 3 februarie 2020, a avut loc cea de a VI-a ediție a decernării premiilor oferite de Anadolu Theater Awards, teatrul orădean primind Premiul special la secțiunea Teatru Internațional.
Premiile au fost oferite de Anadolu Theater Awards, singura organizație din Turcia care are, de asemenea, și o identitate internațională. Ceremonia de înmânare a premiilor a avut loc la The Water Performing Stage, parte din sediul Ziarului Teatral, o instituție incendiată în urma unui accident nefericit petrecut în luna august anului 2019. Decernarea premiilor a avut astfel și o semnificație simbolică, a renașterii din propria cenușă a prestigioasei instituții, la mai puțin de un an de la accident. Ceremonia a reunit artiști din România, Germania și Azerbaijan, invitați la înmânarea premiilor. Alături de Premiul special oferit Elvirei Rîmbu, manager al Teatrului ,,Regina Maria", pentru spectacolul ,,Avalanșa", la secțiunea Teatru Internațional au luat premii: Profesor dr. Dűsen Kaseinov - Túrksoy, Yes to Art International Award; Derman Atik - International Theater Award - Berlin/ Germany; Yalçın Baykul - International Theater Award - Berlin Germany; Ufuk Güldü International Theatre Award Berlin Germany.

Trimite email

miercuri, 8 aprilie 2020