Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Conferința internațională ,,Istoria și scrisul istoric azi: opțiuni metodologice, paradigme, agendă”

Istorici orădeni, la Cluj-Napoca, în 3-5 februarie, la

Conferința internațională ,,Istoria și scrisul istoric azi: opțiuni metodologice, paradigme, agendă”

Anul acesta, în 2 februarie, Institutul de Istorie „George Barițiu" din Cluj-Napoca al Academiei Române a sărbătorit o sută de ani de existență.

Ceremonia de deschidere a lucrărilor a avut loc în Aula Magna a Universității ,,Babeș-Bolyai", moderatori fiind: academicianul Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, și prof. univ. dr. Ioan Bolovan.
La conferința internațională ,,Istoria și scrisul istoric azi: opțiuni metodologice, paradigme, agendă", organizată cu acest prilej în 3-5 februarie 2020, au fost prezente cu lucrări și cadre didactice universitare de la Universitatea din Oradea.
Sorin Șipoș - Călători străini în Țările Române și simbolistica frontierelor (1710-1810)
Antonio Faur - Un deziderat istoriografic: Depistarea și publicarea documentelor referitoare la acțiunile de salvare a evreilor din Transilvania de Nord (1944).
Mihai D. Drecin - Ioan Lupaș și lumea bancară românească din Transilvania (1907-1947).
Gabriel Moisa - Paradigme istoriografice vechi şi noi. Studiu de caz: istoriografia ungară şi raportarea ei la spaţiul bihorean în preajma Centenarului, după cum aveam să aflăm de la directorul Școlii doctorale de istorie, domnul prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș. (Ovi Dan)
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Conferința internațională ,,Istoria și scrisul istoric azi: opțiuni metodologice, paradigme, agendă”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 29 martie 2020