Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„Managementul activităților turistice școlare”

O carte este o bucurie și un pas înainte

„Managementul activităților turistice școlare”

Cartea „Managementul activităților turistice școlare” este un rezultat al bogatei experiențe pe care autorul, profesorul Ioan Mocan, o are în domeniul turismului școlar, ca urmare a coordonării timp de mai mulți ani a instituției județene specializate în acest domeniu.

 Lucrarea abordează un subiect despre care s-a scris destul de puțin la noi și reprezintă un excelent instrument de informare în domeniu, contribuind semnificativ la o bună cunoaștere a modului în care trebuie să se desfășoare activitățile  turistice cu elevii.
 Ideea de bază a cărții este că turismul pentru copii și tineret, desfășurat în mod organizat alături de celelalte activități extracurriculare, trebuie conceput ca o activitate recreativă, dar și ca una instructiv-educativă, ca o prelungire a ceea ce se petrece în școală din punct de vedere educativ.  Că educație eficientă se poate face nu numai între pereții unei clase și coperțile unei cărți, ci și în afara acestora. Cu alte cuvinte „Nu închideți opera de educație în clasă!”
 Un educator de vacanță
 În cele șapte capitole ale lucrării, autorul prezintă etapele necesare realizării cu succes a activităților turistice, fie că este vorba despre drumeții, excursii, tabere sau plimbări și vizite tematice. De asemenea, dă exemple de programe, dar și posibile itinerarii pentru tabere și excursii, precum și concluziile unui studiu privind tabăra ideală în opinia elevilor și părerea cadrelor didactice despre acest subiect. Pe lângă numeroasele exemple de jocuri și activități care se pot desfășura în excursii și tabere, cartea conține și exemple de bună practică în ceea ce privește educația ecologică sau educația pentru un comportament civilizat, contribuind totodată la dezvoltarea la elevi a dragostei și respectului față de natură. De asemenea, un aspect foarte important în activitățile turistice școlare îl reprezintă regulile de acordare a primului ajutor în caz de accidente.
 Cartea, scrisă într-o manieră foarte accesibilă, se adresează în primul rând educatorului care într-o excursie sau tabără  trebuie să fie, de-a lungul unei zile, așa cum spune autorul, dascăl, ghid, actor, prieten, psiholog, soră medicală, părinte de ocazie...          
 Este o carte pentru dascălii care nu rezistă entuziasmului copiilor pentru activitățile turistice, o sursă de inspirație și un instrument de a-i convinge pe cei mai tineri că un cadru didactic care se respectă trebuie să fie și un adevărat educator de vacanță. Un lucru deloc ușor, dar care, ca multe altele, se poate învăța. (Angelica B. )

Trimite email

miercuri, 29 septembrie 2021