Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Transmiterea subiectelor pentru tezele cu subiect unic la clasa a VII-a

Simularea tehnică

Transmiterea subiectelor pentru tezele cu subiect unic la clasa a VII-a

17.04.2007 Simularea tehnică a transmiterii subiectelor pentru tezele cu subiect unic la clasa a VII-a

 

Ministerul Educației și Cercetării organizează în dimineața zilei de mâine, 18 aprilie 2007, simularea transmiterii electronice a variantei de subiect pentru tezele cu subiect unic la matematică, clasa a VII-a, semestrul al II-lea al anului școlar în curs. Simularea se realizează fără elevi și fără subiecte reale, în 30% din cele 8734 unități de învățământ care școlarizează elevi de clasa a VII-a.
La nivelul fiecărui inspectorat școlar, comisia special desemnată pentru această activitate a stabilit lista unităților școlare incluse în simularea tehnică a transmiterii subiectelor, prioritate având acele școli la care accesul este dificil sau care se află la distanță mare de reședința de județ.
După ce vor intra în posesia variantei de subiect transmise de minister, membrii comisiei județene o vor distribui în condiții de securitate către unitățile școlare participante la simulare.
În derularea efectivă a acestei etape, se va avea în vedere faptul că în condițiile reale de desfășurare a acestui examen, ISJ/ISMB răspund de securitatea și confidențialitatea subiectelor din momentul în care le primesc și până acestea ajung în școli.
Reamintim faptul că, prin Metodologia aprobată în luna februarie a acestui an, disciplinele la care cei peste 225.000 de elevi de clasa a VII-a vor susține teze sunt limba și literatura română, matematică și limba și literatura maternă pentru cei aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.
Calendarul de desfãșurare a tezelor cu subiect unic organizate pentru clasa a VII-a în anul școlar 2006-2007 are următoarea configurație:
- 4 mai 2007 - Matematica - probă scrisă
- 10 mai 2007 - Limba și literatura maternă - probă scrisă
- 17 mai 2007 - Limba și literatura română - probă scrisă
Pentru elevii care au absentat la prima sesiune există o perioadă specială de teze după cum urmează:
- 5 iunie 2007 - Matematica - probă scrisă
- 8 iunie 2007 - Limba și literatura maternă - probă scrisă
- 12 iunie 2007 - Limba și literatura română - probă scrisă.
Perioada specială de teze pentru elevii amânați, conform Art. 65 din Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar
- 21 august 2007 - Matematica - probă scrisă
- 23 august 2007 - Limba și literatura maternă - probă scrisă
- 28 august 2007 - Limba și literatura română - probă scrisă
Elevii sunt reprogramați să susțină fiecare teză la care au absentat numai o singură dată.
După încheierea simulării, fiecare inspectorat va elabora un raport pe baza informațiilor colectate de la fiecare școală participantă la simularea tehnică, document care va fi înaintat Ministerului Educației și Cercetării.
BIROUL DE PRESĂ

  

Trimite email

sâmbătă, 4 aprilie 2020