Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Avem de dat două reviste BRAVO nr. 3

La ediția trecută, revistele au ajuns la Lic. Ped. „I. Vulcan” din Oradea

Avem de dat două reviste BRAVO nr. 3

Lecturând rezumatul prezentării revistei BRAVO nr. 3, vei putea lesne răspunde corect la cele două întrebări ale concursului, având astfel șansa de a câștiga chiar tu una din cele două reviste puse la bătaie la actuala ediție a concursului.
Curaj, nu ai ce pierde!

 În numărul de față, redactorul-șef, Cristian („Oxi”) Constantin, și echipa sa redacțională ne propun multe-multe știri despre vedete din România și din lumea largă.
Reporterii de la BRAVO i-au descusut pe băieții de la Montuga în legătură cu viețile lor amoroase. Fetele președintelui american Barack Obama, Malia și Sasha, se pare că s-au îndrăgostit de frații Jonas Brothers (Joe, Nick și Kevin). Prietenii știu de ce. Datorită meniului de Sărbători prea elaborat, Jessica Simpson s-a făcut cât casa! Lil Wayne a decis să scoată un album rock 100%. Acuși vine primăvara, iar noua colecție Meli Melo pentru primăvară-vară 2009 pune accentul pe feminitate; culorile-vedetă sunt galben lămâie, verde mentol cu maro, roz trandafiriu... Pik a lansat o baladă. Așa după cum ți-a promis, BRAVO ți-a pregătit un super-cadou. Colecționează și tu pixurile colorate! David Bisbal și Rihanna, un cuplu muzical meseriaș, în turneu; pe 24 ianuarie au cântat în Mexic. În paginile 8-9, îi veți vedea pe cei mai cool rockeri de la Eurovision, membrii trupei Zero... la interviu. Augustin și Lucian Viziru și Nicoleta Luciu (controversatele personaje din telenovela  „Regina”) sunt și ei prezenți în BRAVO, cu povești picante. Giulia se mărită... „e nuntă-n cartier/ Mireasa-i fericită”, vorba cântecului. În 14-15, aveți Love Story în imagini, cu Andra și Mă(mă)ruță, Smiley și Laura Cosoi, Alex Velea și Ana-Maria... BRAVO SHOW v-a pregătit o serie de surprize. Descoper-o pe prima! Cică din vară, veți putea  urmări o nouă poveste cu Harry Potter. De data aceasta, pelicula se numește „Harry Potter și Prințul Semipur”. Psihologul Daniela Gheorghe vă sfătuiește, răspunzând întrebărilor voastre legate de dragoste și sex. La Songbook, aveți în acest număr: „Sunny Days” și „Left Right” (cu Zero și Irina)...
 *De cine s-au îndrăgostit fetele președintelui american?
 *Cum se numește noua peliculă cu Harry Potter?
  Dacă ai lecturat cu atenție rezumatul revistei, vei ști să răspunzi corect la cele două întrebări și vei putea câștiga, cu puțin noroc, o revistă BRAVO nr. 3.
Scrie-ne pe adresa: ovidanm@yahoo.com

Trimite email

vineri, 18 iunie 2021