Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Hakes România, de ieri, și în Oradea

Consultanță despre studii în străinătate

Hakes România, de ieri, și în Oradea

Reprezentanți ai Asociației Hakes România, din Timișoara, au venit, ieri (marți, 17 februarie 2009), și în Oradea pentru a furniza liceenilor din clasele a XII-a informații legate de eventuale studii în străinătate.

 Ieri, Emilia și Adela s-au întâlnit cu elevi de la colegiile naționale “Mihai Eminescu” și “Emanuil Gojdu”, Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” și Liceul “Don Orione”, astăzi, vor fi informați pedagogiștii, economiștii și artiștii (elevii Liceului Pedagogic "Iosif Vulcan", Colegiului Economic “Partenie Cosma” și ai Liceului de Artă).
 Din 2007, de la înființare, asociația Hakes a consiliat nenumărați tineri, prezentându-le posibilitatea de a studia la instituții academice partenere din Danemarca, Anglia, Olanda, Italia, Franța, Grecia, Scoția, Þara Galilor, Spania și SUA, iar în cele două sesiuni, 2007-2008, 2008-2009, circa 120 de absolvenți români au aplicat prin Hakes, ajungând studenți la universitatea dorită. Totul e să fii foarte motivat, să-ți iei inima în dinți și să crezi în steaua ta norocoasă. Asociația te îndrumă și te ajută să faci pasul, cu un efort financiar minim, înscrierea costă 21 de euro, care se percepe doar atunci când ești ferm convins că vrei să urmezi o cale deschisă (și descrisă) de asociație, plus 26 de euro, testul de limbă, dacă nu ai dat deja unul (Toefl sau Cambridge). În general, la respectivele instituții academice (colegii și universități) nu se percept taxe școlare, studenții plătindu-și doar transportul, cazarea și masa, adică întreținându-se singuri, lucrând, iar cei care au plecat din Baia Mare, Sibiu, Timișoara și Cluj-Napoca spun că se poate și studia și lucra, cheltuielile cu cazarea și masa ajungând pe la 500-700 de euro, în timp de câștigurile se pot ridica, în medie, de la 700 la 2000 de euro, depinde de siutuație și noroc. În Anglia, guvernul sprijină studenții (românii) cu 9.000 de lire sterline (lire care nu ajung în mâna beneficiarului, ci la instituția respectivă), și pe care studentul îi va returna în timp, atunci când va lucra, făcând dovada că a ajuns să câștige 9.000 de lire sterline pe an. În Danemarca nu se percep taxe, iar în alte cazuri doar 1.500 de euro pe an. În timp, se pot obține și burse. Prin urmare, asociația nu vă susține cu bani și nu vă plătește școlarizarea sau șederea, cazarea sau masa, ci doar vă oferă informații și vă ajută să faceți primul pas, punându-vă, apoi, în legătură cu cei care deja studiază prin Hakes la respectivele universități sau colegii (de la marketing la grădinărit, pe diferite nivele educaționale). Prin Hakes, însă, puteți obține cel mai ieftin test de limbă (doar cu 26 de euro), valabil doar un sezon, în respectivele universități partenere.
 Prin Hakes, ajung studenți toți cei foarte motivați, îndrăzneți și descurcăreți, nu neapărat genii și cu situație familială deosebită, țin să ne asigure Emilia Szuszmann și Adela Chiriță.
 Dacă te-ai decis, și dorești să intri în cea de-a treia generație Hakes (2009-2010), completează formularul online, până la 1 martie 2009, pe care îl găsești pe www.hakes.ro
Pentru mai multe detalii,accesați www.hakes.ro, iar intrând pe blog (hakesromania.blogspot.com), puteți afla cum se descurcă parte din cei care au plecat și care studiază prin intermediul asociației Hakes, cu sediul în Timișoara. (Ov. Dan) 
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:  Hakes România, de ieri, și în Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 5 iunie 2020