Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Prelegerea „Rucsacul pelerinului”

Asociatia Geea Life vă invită, vineri, la

Prelegerea „Rucsacul pelerinului”

Vineri, 27 februarie 2009, începând cu ora 18.00, Asociația Geea Life vă invită la Librăria Cărturești (str. Mercy nr. 7, zona P-ta Unirii, Timișoara), unde va avea loc prelegerea „Rucsacul pelerinului”, însoțită de videoproiecție și discuții libere referitoare la pelerinajul pe Camino spre Santiago de Compostela, traversând pe jos Spania, peste Pirinei și până la Atlantic.

 Vor fi întrebări și răspunsuri într-o ambianță plăcută și ceaiuri aromate. Intrarea este liberă.
 Rucsacul este proporțional cu atașamentele sau temerile noastre
  Pe Camino se spune ca: rucsacul pe care îl purtăm zi de zi, este proporțional ca greutate cu atașamentele sau temerile noastre. Fiind vorba de 20-30 de km pe zi, pe parcursul a 30-40 de zile (în funcție de cât reușește fiecare), bagajul care include obiectele necesare (îmbrăcăminte, cosmetică, alimente, lichide, hărți, suveniruri, foto…) în strânsă legătură cu bagajul mental (gânduri, dependențe, obiceiuri, amintiri, întâmplări…) ne poate influența în sens pozitiv starea fizică și trăirile fiecărei clipe pe parcursul pelerinajului. Cu cât vom fi mai ușori sau deschiși, cu o minte liniștită, un suflet împăcat și un corp plin de energie, vom trăi din plin viața și întâmplările minunate de pe Camino. Camino este un pelerinaj deosebit în care se îmbină frumusețea exterioară a Spaniei cu armonia interioară prin calitatea pelerinilor, relațiilor create și bogăția spirituală a locurilor și persoanelor întâlnite.
Pelerinajul trei ani la rând
Noi am făcut pelerinajul trei ani la rând
(2006-2008) și avem câteva mii de poze și amintiri. Ca o imagine generală și cronologică a celor peste 3. 000 de km parcurși pe jos, avem:
  *Primul pelerinaj de 900 de km în 36 de zile pe jos din Franța (St Jean Pied de Port) peste Pirinei pe traseul spre Santiago de Compostela și continuat până la Atlantic (Finisterra) în perioada 21 august – 25 septembrie 2006.
  *Al doilea pelerinaj de 1.250 de km în 44 de zile pe jos din Franța (Moissac – St Jean Pied de Port, primii 325 de km prin Franta în 12 zile), apoi peste Pirinei pe traseul din Spania spre Compostela și continuat până la Atlantic (Finisterra și Muxia) în perioada 26 iulie – 11 septembrie 2007.
  *Al treilea pelerinaj de 1.000 de km în 38 de zile pe jos prin Spania începând din Jaca (Pirinei) până la Santiago de Compostela și continuat până la Atlantic (Finisterra) în perioada 9 iunie – 19 iulie 2008.
 Pentru poze și informații din pelerinaj, intrați pe galeriile foto:
http://www.geealife.ro/10_galeriefoto.htm
http://picasaweb.google.ro/Camino.Santiago.de.Compostela.2006
http://picasaweb.google.ro/Santiago.de.Compostela.2007.Franta
http://picasaweb.google.ro/Santiago.de.Compostela.2007.Spania
http://www.geealife.ro/09_0-camino.htm
http://groups.yahoo.com/group/bon_camino/ grup de discuții în limba română despre Camino

(galerie foto, cărți, hărți, articole, linkuri, dicționare, liste refugii, impresii, etc)
Ramona Venturini și Marcel Doroș

Trimite email

luni, 28 septembrie 2020