Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

ȘCOALA IT lansează cursuri online de robotică gratuite în contextul școlilor închise

Program educațional IT 100% românesc

ȘCOALA IT lansează cursuri online de robotică gratuite în contextul școlilor închise

Cursuri de robotică și programare pentru copii Parteneri digitali: F64 și Lenovo

București, România (14 aprilie 2020) - ȘCOALA IT, program educațional IT 100% românesc, cu peste 11 ani de experiență de predare, a lansat cursurile online într-un sistem gratuit, ca suport pentru toți cei care stau în aceste momente acasă.
În această perioadă în care copiii nu merg la școală și sunt nevoiți să învețe de acasă, să se conecteze online la clase digitale și să își încarce temele în cloud, avem nevoie de tehnologie mai mult ca niciodată.
Astfel, în parteneriat cu F64 și Lenovo, pe www.scoalait.ro vor fi oferite cursuri de robotică și programare, experimente distractive și proiecte educaționale, dar și provocări pentru acasă, proiecte pentru copii și părinți. Iar pentru a reduce timpul petrecut de cei mici în fața ecranelor, materialele video vor fi scurte, de 4-8 minute. De asemenea, nu va fi necesară autentificarea la o anumită oră, căci sesiunile vor putea fi accesate oricând și de oricâte ori se dorește, utilizatorii având acces la întreaga galerie video.
Îmbunătățirea educației, a modului de predare și a procesului de învățare cu ajutorul tehnologiei reprezintă un subiect dezbătut intens în societatea românească actuală. De-a lungul ultimului deceniu, a devenit clar că tehnica de calcul reprezintă o parte integrată a vieții contemporane, iar utilizarea ei în mod corect poate aduce beneficii uriașe - atât individului, cât și societății. Mai puțin dezbătută a fost însă necesitatea unei educații pe tema tehnologiei, al cărei rol este acela de a asigura publicului cunoștințele necesare în vederea unei utilizări corespunzătoare. Așa a luat naștere ȘCOALA IT, care de peste 11 ani oferă cursuri de tehnologie, robotică și programare pentru grădiniță și școală, dar și intervenții săptămânale la RADIO ITSY BITSY. În fiecare moment, în programul ȘCOALA IT sunt înscriși aproximativ 500 de elevi, activitatea desfășurându-se în 28 grădinițe și școli din București, precum și la Muzeul Național Grigore Antipa.
,,Încercăm să ajutăm elevii în această perioadă și ne dorim să putem face asta atât timp cât școlile sunt închise, iar copiii sunt acasă, până când intrăm în normalitatea pe care o cunoșteam. Nu a fost o decizie ușoară, dat fiind că volumul de muncă în această situație este unul foarte mare, iar cursurile sunt oferite gratuit. Însă ne dorim să ajutăm și noi cât mai mult și să trecem mai ușor peste această perioadă. Materialele sunt noi, filmate chiar în zilele curente, acasă. Vom încărca în fiecare zi câte un clip video pentru grupa 5-7 ani și unul pentru grupa 7-13 ani, de luni până vineri. Sper ca inițiativa să îi ajute pe copiii care stau acasă, fie învățând lucruri noi, fie distrându-se în familie cu ajutorul ideilor noastre. Suntem sprijiniți în această activitate și de către F64 și Lenovo, prin soluția proiectată pentru școală: clasa mobilă, care ni s-au alăturat în acest minunat proiect", a spus Cristian Lăcraru, fondatorul programului ȘCOALA IT.
Despre ȘCOALA IT
Lansat în anul 2009, platforma educațională ȘCOALA IT este construită în urma propriilor cercetări de piață, realizate în fiecare an, alături de partenerul RADIO ITSY BITSY, ținând astfel cont de evoluția tehnologiei, accesul copiilor, vârstă, nevoi, interese și așteptări. În prezent, aproximativ 500 elevi noi intră în fiecare an în acest program, care asigură lunar 130 de ore de predare în 28 de grădinițe și școli de renume din București. În acest moment platforma educațională SCOALA IT oferă cursuri de tehnologie.
Mai multe informații sunt disponibile pe https://www.scoalait.ro.
Monica Muscă

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:37:30 Ora de vară a Europei de Est