Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Prima întâlnire de lucru a ministrului Educației

Marți,

Prima întâlnire de lucru a ministrului Educației

24.04.2007
Întâlnire de lucru a ministrului Educației, Cercetării și Tineretului, Cristian Mihai Adomniței pe tema informatizării școlilor

Ministrul Educației, Cercetării și Tineretului, Cristian Mihai Adomniței a avut astăzi o întâlnire de lucru la Palatul Victoria, pe tema „Promovarea Proiectului de extindere a accesului la internet în școli". Au fost prezenți premierul Călin Popescu-Tăriceanu, conducerea companiei Romtelecom, ministrul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației Zsolt Nagy și reprezentanți ai Ministerului Transporturilor. Delegația Companiei Romtelecom a fost condusă de Yorgos Ioannidis, director general al Romtelecom.
În cadrul discuțiilor preliminare, ministrul Cristian Mihai Adomniței a subliniat necesitatea introducerii în cât mai multe școli din România a sistemului informatic, ceea ce ar permite eficientizarea procesului de învățare.
În momentul de față, în România, din totalul de 13.467 de unități școlare, doar 5.982 beneficiază de conectare la Internet. Reprezentanții Romtelecom au prezentat o primă evaluare cu privire la capacitatea acestei companii de a asigura conectarea la Internet a școlilor românești.
În urma întâlnirii de astăzi, primul ministru Călin Popescu Tăriceanu a decis constituirea unui grup tehnic de lucru format din reprezentanți ai Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului, Ministerului Comunicațiilor și Tehnologiei Informațiilor și CFR pentru identificarea unei soluții privind conectarea școlilor la Internet.

Biroul de presă

 

 

 

 

Trimite email

sâmbătă, 28 martie 2020