Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Luna plantării arborilor

Direcţia Silvică Bihor a finalizat lucrările de împădurire propuse

Luna plantării arborilor

La această dată, Direcţia Silvică Bihor a finalizat lucrările de împădurire propuse pentru această perioadă a anului astfel fiind împădurite în fondul forestier de stat 101,34 ha folosind peste 500 de mii bucăți de puieți forestieri, iar în fondul forestier administrat pe bază de contracte 66 ha utilizând 330 de mii puieți forestieri.

De asemenea, pentru consolidarea plantaţiilor executate în anii anteriori s-au executat completări pe o suprafaţă de 36,65 ha fiind plantați peste 180 de mii de puieți forestieri. În total, în primul semestru al anului 2020, Direcția Silvică Bihor a regenerat peste 555 de hectare, 388,50 ha fiind regenerări naturale şi 167,34 ha împăduriri. Pentru realizarea acestui program s-au utilizat peste 1 milion bucăţi puieţi forestieri din 18 specii diferite.
Din regenerările artificiale realizate în această primăvară de către D.S. Bihor în fondul forestier administrat peste 122 ha de împăduriri au fost realizate în suprafețele afectate de doborâturile și rupturile de vânt din toamna anului 2017. Dintre acestea 83 ha sunt în pădurile proprietate publică a statului, iar 39 ha în păduri proprietate a unităților administrativ teritoriale aflate în administrarea Direcției Silvice Bihor.
Reamintim că harta interactivă a tuturor șantierelor de împăduriri din fondul forestier de stat administrat de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva poate fi consultată la următoarea adresă de internet: https://bit.ly/3cyWeIs.
Ing. Suciu Teodor Ioan,
director

Trimite email

sâmbătă, 30 mai 2020