Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Îmbrățișări gratuite, la Liceul Don Orione din Oradea

Marți, de Dragobete,

Îmbrățișări gratuite, la Liceul Don Orione din Oradea

Alexandru Muntean și Alexandru Lucaci, doi elevi din clasa a XII-a A, de la Liceul „Don Orione” din Oradea, i-au propus dirigintelui clasei, prof. Alexandru Stoica, „o afacere”: ca marți dimineața, de Dragobete, să primească profesorii și colegii de școală cu zâmbetul pe buze și cu o îmbrățișare gratuită încă de la intrarea în holul școlii.

 Dacă tot e de Dragobete, dirigintele a considerat un gest binevenit, deloc ieșit din comun, jignitor sau sfidător.
„Chiar m-am bucurat de o asemenea inițiativă, ne-a declarat dl profesor Alexandru Stoica. De ce să nu intrăm cu zâmbetul pe buze la ore?”
Prin urmare, marți dimineața (24 februarie 2009), la ora 7.00, dirigintele, cei doi „alexandrini” și alți elevii din clasa a XII-a A, așteptau în hol sosirea elevilor și profesorilor. Afară, pe un panou de avertizare, ei au scris (mare) ca să se afle: „Îmbrățișări gratuite”.
 Fiind un gest în premieră (într-un liceu), lumea l-a primit întrebător, cu rezerve și, în consecință, au reacționat în fel și chip. Unii au fost încântați, zâmbitori, alții, rezervați, ba chiar s-au ferit, au încercat să-i ocolească, să-i evite pe cei care doreau să-i îmbrățișeze.
 Dorind să aflăm cum s-a născut „afacerea”, am stat de vorbă cu Alexandru Muntean (omul cu idei, cel care a pus la cale totul).
 „Am mai făcut așa ceva în urmă cu câteva zile, mai exact în 10 februarie 2009, în Belgia, participând la un proiect sponsorizat de Uniunea Europeană, proiect intitulat „Youth in Action”, care încurajează mobilitatea tinerilor, schimbul cultural, socializarea și cunoașterea diferitelor culturii. Iar acest gest aduce zâmbetul pe buze. O îmbrățișare este egală cu două zâmbete, spunea cineva, și eu zic că e adevărat. Este vorba de o campanie internațională fondată de un australian, în 2004. La noi în Oradea, așa ceva au făcut membrii AIESEC, în octombrie 2008, în centrul orașului.”
 La „Don Orione”, gestul a adus multe zâmbete. Mai multe decât „victime”, iar managerul, dl Miheller Martin Peter, l-a primit cu zâmbetul pe buze, după care a „explodat”: „Frumos! Îmi place!” (Ov. D.) 
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Îmbrățișări gratuite, la Liceul Don Orione din Oradea. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 19 octombrie 2019