Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Un computer-tomograf performant, de 3 milioane de lei, finanțat de Ministerul Sănătății, a fost pus în funcțiune la Beiuș

Joi, a avut loc testarea finală

Un computer-tomograf performant, de 3 milioane de lei, finanțat de Ministerul Sănătății, a fost pus în funcțiune la Beiuș

Joi, 28 mai 2020, la Spitalul Municipal „Ep. Nicolae Popoviciu" din Beiuș, a avut loc testarea finală a computer-tomografului recent pus în funcțiune pe 21 aprilie a.c., prin instalarea injectomatului care asigură dozarea substanțelor de contrast, necesare pentru a determina mărirea contrastului natural al vaselor și anumitor organe, având ca rezultat stabilirea unui diagnostic corect.

În cazul leziunilor evidențiate, se pot obține informații suplimentare pentru diagnostic.
În prezența conducerii Spitalului Județean Oradea, a Spitalului Municipal Beiuș, precum și a personalului ce va deservi echipamentul CT, a avut loc recepția și „predarea" pentru folosință a noii capacități de investigare imagistică. Personalul de la Secția de Imagistică a S.J. Oradea a asigurat  suportul tehnic și instruirea personalului de la Beiuș
Această nouă facilitate a spitalului beiușean, care deservește o populație de circa 100 de mii de oameni din depresiunea Beiușului, se înscrie în coordonatele de dezvoltare și eficientizare a actului medical performant, pentru a asigura un tratament adecvat în funcție de patologie - cazurile mai complexe fiind dirijate la Spitalul Județean, U.P.U. Oradea, iar cele ce pot fi soluționate local, rămânând la Beiuș.
Realizarea acestei investiții este un deziderat mai vechi al beiușenilor, iar în urmă cu circa trei ani s-a analizat posibilitatea transferării unui echipament de diagnostic de la spitalul județean, solicitându-se totodată demararea procedurilor ce ar implica instalarea CT-ului, în primul rând, asigurarea unui spațiu corespunzător.
După ce, din fonduri proprii, managementul Spitalului Municipal Beiuș a reușit reconfigurarea spațiului (unde funcționase blocul alimentar), prin obținerea unei finanțări în valoare de 3 milioane de lei de la Ministerul Sănătății, s-a reușit achiziționarea unui computer tomograf nou, care a avut toate condițiile de instalare, create anterior.
În al doilea plan, prin această facilitate se creează o posibilitate oportună de efectuare a investigațiilor uzuale ale pacienților cronici din zonă, care nu vor mai fi obligați să parcurgă drumuri lungi și anevoioase la alte centre de investigare, mai ales că starea lor fragilă de sănătate face deosebit de dificile aceste deplasări. Și nu în ultimul rând, urmărirea pacienților internați pe diverse patologii va permite creșterea complexității cazurilor tratate în spitalul beiușean.
Integrarea secției de imagistică în circuitul funcțional al C.P.U. și al spitalului este un pas important în modernizarea accelerată a unității spitalicești, pornită în actualul mandat al managementului, ce are ca țintă o asistență medicală de secol XXI, pentru sănătatea tuturor locuitorilor din Țara Beiușului.
Kovács Zoltán,
referent superior
responsabil comunicare si relații mass-media
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Un computer-tomograf performant, de 3 milioane de lei, finanțat de Ministerul Sănătății, a fost pus în funcțiune la Beiuș.

Trimite email
marți, 18 iunie 2024, 03:08:58 Ora de vară a Europei de Est