Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Ioan Chivari - 75 de ani

La aniversară

Ioan Chivari - 75 de ani

Astăzi, 1 Iunie, e sărbătoare, ca în fiecare an! E Ziua Internațională a Copilului.

Astăzi, 1 iunie 2020, domnul economist Ioan Chivari, născut tot într-o zi de 1 iunie, împlinește 75 de ani. În ciuda vârstei a rămas tânăr. Priviți-l, alături de copii și de tineri. Nu întâmplător, am ales această poză, la aniversară, de ziua sa de naștere, pentru a răscoli amintiri dragi, momente de mare trăire pe care distinsul domn primar și economist  Ioan Chivari le-a trăit cu gândul la Ziua Unirii celei Mari, în drum spre Alba Iulia. Îi stă bine alături de tânăra generație, fiind un exemplu, un model de trăire!
Cine-l cunoaște știe cât e de implicat și de profund când este vorba despre acțiuni cultural-educative, de sentimente curate, care nu au nimic cu politica.
În drum spre Alba Iulia, în 2018, la 100 de ani de la Marea Unire, ne spunea: ,,Mă bucur că am trăit ziua cea mare, să ajung la Alba Iulia, în ORAȘUL UNIRII, la 100 de ani de la Marea Unire, acolo unde vrednicii noștri înaintași au înfăptuit actul istoric al unei națiuni, visul său de veacuri! Mai mult, am alături de mine, oameni dragi sufletului meu: pe Ionuț, nepotul meu drag, pe Alina (Elena) și Cristi, fiica și ginerele, colegi și prieteni dragi, de școală și de Uniune ,,Vatra Românească", orădeni și bihoreni de toate vârstele și categoriile sociale, copii și elevi, studenți, cadre didactice, inspectori școlari, cadre didactice universitare..."
A rămas tânăr Omul și Domnul Ioan Chivari, chiar și la 75 de ani, pe care îi împlinește astăzi, 1 iunie 2020. Tânăr, și sufletist cât 10, de o mare noblețe sufletească, sincer ca un copil și bun, bunătate apreciată de foștii colegi de generație. ,,Noi așa îl știm de când lumea, bun și drept; un coleg drag, cu suflet mare" - Ioan Șereș, fost inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Ioan Corba, fost director al Colegiului Economic ,,Partenie Cosma", foști colegi de școală (liceu).
Excelență, nici nu știți cât puteți fi de mare în ochii prietenilor și colegilor!
La mulți ani fericiți!
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Ioan Chivari - 75 de ani.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 9 mai 2021