Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O lecție specială de circulație rutieră

Preșcolarii Grădiniței nr. 22 din Oradea au avut, ieri,

O lecție specială de circulație rutieră

Preșcolarii educatoarelor Florica Balaj și Mărioara Bumb s-au îmbrăcat, ieri (miercuri, 25 februarie 2009), polițiști, devenind adevărate patrule de circulație rutieră. S-au urcat în mașina poliției și s-au dat mari în fața colegilor de la Grădinița nr. 22, deși sunt cei mai mici din unitatea de învățământ, fiind abia în grupa mică.

 Agent șef adjunct Gheorghe Bredău și agent șef Petru Bohuș, din cadrul compartimentului Poliției de proximitate, s-au întâlnit ieri cu preșcolarii Grădiniței nr. 22, cu scopul de a-i învăța reguli simple de circulație rutieră pe drumurile publice și a le prezenta un filmuleț pe această temă.
 Mici patrule de circulație rutieră
 Înainte de întâlnirea în plen cu toți copiii, agentul șef adjunct Gheorghe Bredău a îmbrăcat o grupă de patrule de circulație rutieră din cadrul preșcolarilor grupei mici (a educatoarelor Florica Balaj și Mărioara Bumb), alături de care a mai fost și cu alte prilejuri. I-a îmbrăcat, i-a "testat" și i-a premiat cu câte un cupon gratuit de 30 de minute de joacă la "Kangoroo Land" din Lotus Market.
 Un "test" și un filmuleț despre circulația rutieră
 Reprezentanții Poliției de proximitate și-au propus să-i învețe cum să traverseze strada, dar, la o testare în plen, au constatat cu bucurie că toți copiii cunoșteau aceste reguli simple, ba chiar și folosirea centurii de siguranță și alte cele…
 Vizionând filmulețul, copiii au aflat cu tristețe ce se poate întâmpla atunci când nu respecți regulile de circulație, când traversezi prin loc nepermis, în fugă și fără asigurare, când te joci sau staționezi unde nu trebuie.
 La sfârșitul întâlnirii, copiii au ieșit ordonat în curte, pe grupe, să vadă mașina poliției și să asculte sirena ei asurzitoare… (Ov. D.)

Trimite email

duminică, 29 martie 2020