Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Părintele arhidiacon Mihai Dragoș a câștigat locul I pe țară la un concurs de muzică bizantină

O bucurie nu vine, niciodată, singură! Dumnezeu are grijă!

Părintele arhidiacon Mihai Dragoș a câștigat locul I pe țară la un concurs de muzică bizantină

Spunea cineva că o bucurie nu vine, niciodată, singură! Are grijă Dumnezeu!

Așa după cum am aflat de la părintele vicar Vasile Bota ,,Lunile trecute, Episcopia Maramureșului a organizat un concurs de muzică bizantină, la nivel național, la care s-a înscris și părintele arhidiacon Mihai Dragoș, pasionat de muzica bizantină, psaltică.
Spre bucuria noastră, părintele Mihai a câștigat locul I pe țară, la ediția a V-a, online, a acestui concurs". Consultând diploma, mai putem adăuga (așa cum a făcut-o și părintele vicar), faptul că respectiva competiție a fost organizată de Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, în parteneriat cu Asociația Culturală ,,Theologos", iar premiul I cucerit de părintele arhidiacon Mihai Dragoș la cea de-a V-a ediție (online) a Concursului Național de Muzică Bizantină de la Baia Mare, este cu atât mai valoros cu cât poartă semnăturile (girul) unor specialiști: prof. univ. dr. Nicolae Gheorghiță, de la Universitatea Națională de Muzică, București, președinte al juriului, conf. univ. dr. arhid. Gabriel Constantin Oprea (aceeași universitate) și prep. univ. dr. Adrian Sîrbu de la Universitatea de Arte ,,George Enescu" din Iași, membri ai juriului, arhid. prof. drd. Adrian Dobreanu, președinte al Asociației Culturale ,,Theologos", în calitate de organizator, alături de preasfințitul părinte dr. Iustin, episcopul Maramureșului și Sătmarului, episcop care l-a ,,mandatat" pe părintele vicar Vasile Bota să înmâneze diploma părintelui arhidiacon Mihai Dragoș de Sfintele Rusalii, așa cum s-a și întâmplat.
Duminică, 14 iunie, la Biserica Sf. Ap. Andrei, avem slujbă arhierească...
Tot duminică, părintele vicar avea să ne mai încânte și cu alte două vești, faptul că duminica viitoare (pe 14 iunie), în Duminica tuturor sfinților, vom avea parte la Biserica Sf. Apostol Andrei de o slujbă arhierească, oficiată de preasfințitul părinte episcop Sofronie Drincec și tot duminică, protopsaltul bisericii noastre, Daniel Bota, va avea cununia, unindu-și destinele cu Mălina, în fața tuturor credincioșilor prezenți la slujbă.
Ovidiu Dan

Trimite email

sâmbătă, 31 iulie 2021