Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Adio, Grădiniță!(M)

Mesajul transmis de educatoarea Mirela Luca princhindeilor săi de la Grădinita Nr.1 din Hotar

Adio, Grădiniță!(M)

Fiecare poveste are un sfârșit. În viață însă, fiecare sfârșit are un nou început...

Copiii mei frumoși, veseli și isteți, a venit, azi, momentul să ne spunem ,,LA REVEDERE" într-un mod total diferit anul acesta. Am fost alături trei ani... Trei ani frumoși, pot spune acum. Nu ne-a fost ușor, dar, așa cum vă spuneam mereu:,,Nimic din ce este bun și valoros în viață nu se obține cu ușurință".
Ați fost generația cu cea mai mare ,,personalitate" de până acum, caractere puternice și independente, deși voi abia puteați ține creionul în mână. Voi păstra cu drag în suflet vocile voastre vesele și cristaline... replicile istețe sau amuzante ,,pe bune, doamna", ,,fir-ar să fie", ,,dă-mi pace cu activitățile tale ...", ,,pe bune",  ,,doamna, ce ți-ai făcut azi de arăți așa?" Dar și îmbrățișările voastre calde și blânde care mă cuprindeau când intram în sală. Cu voi, zilele mele au devenit mai frumoase si pline de iubire.
David, Daria, Raul, Maria, Reștea, Abdel, Raluca, Petruș, Gabriel și Mădălin, vă îndreptați de azi pașii spre un alt orizont luând cu voi o scânteie din mintea mea și o bucățică din sufletul meu. Sper ca timpul să vă multiplice ceea ce aveți mai bun și valoros în voi, să aveți o copilărie minunată, să râdeți și să fiți mereu așa buni prieteni cum ați fost în grădiniță. DOAMNA VĂ IUBEȘTE!
Dragi părinți, vă mulțumesc pentru că mi-ați încredințat ceea ce aveți mai prețios în această lume: copilul dumneavoastră. Mulțumesc pentru implicările de la toate proiectele derulate în grădiniță!
Cu mult drag,
doamna educatoare Mirela

Trimite email

marţi, 11 mai 2021