Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Agora Story

Platforma Moodle, noua platformă Moodle, Facebook, Zoom... o necesitate și realitate!

Agora Story

Asumându-și rolul de educator pentru comunitate în general și pentru cea academică în special și din dorința de a-și proteja studenții pe parcursul pandemiei, cadrele didactice ale Universității Agora au continuat să întrețină comunicarea cu aceștia, chiar dacă nu din sălile de curs și seminar, ci folosind mijloacele oferite de tehnologia modernă, Platforma Moodle, noua platformă Moodle, Facebook, Zoom...

Discuțiile de la cursuri și seminarii s-au mutat în mediul virtual, fiind chiar mai interactive decât de obicei.
În prezent, examenele din sesiunea de vară se desfășoară tot online...
Pentru studenții Agora orele de curs și seminar au fost foarte interesante,  ba chiar, uneori, s-au arătat mai entuzismați decât o făceau în sălile de clasă. Deși a fost o situație cu totul neașteptată pentru toți, cadrele didactice au lucrat împreună pentru îmbunătățirea procesului educațional. S-au planificat chiar întâlniri online pe Zoom și Moodle cu îndrumătorii de an. Cursurile s-au desfășurat conform orarului fixat la începutul semestrului, astfel că activitatea didactică nu a suferit întârzieri sau abateri.
Chiar dacă la început s-a crezut că acest concept de școală online va dezrădăcina studentul de realitatea sălii de curs, încet, încet, am constat că studenții și profesorii noștri s-au dovedit a fi foarte deschiși spre această nouă formulă de comunicare. Predarea în această situație s-a centrat în primul rând pe o mai bună comunicare. Comunicarea dintre studenți și școală a fost una energică și activă. Multitudinea de aplicații și practici a generat satisfacție din ambele sensuri. Atât studenții cât și cadrele didactice au simțit nevoia de coordonare și de lucru după un plan organizat, astfel că au fost elaborate proceduri pentru cusurile online, dar și pentru sesiunea de vară. Toți cei implicați au avut asistență din partea Departamentului de E-learnig și susținere din partea conducerii Universității.
,,Noi, agoriștii, am perceput această trecere forțată ca pe o modernizare a sistemului de învățământ, cu toate că eram familiari cu teme de cercetare și proiecte planificate pe platforma Moodle, platformă la care avem acces încă de pe vreamea anului întâi de studenție. (Mihelea Claudiu Andrei - student anul III Poliție Locală)
Profesorii noștri au exeprimentat metode diverse pentru a reuși să le atragă atenția studenților, pentru a-i implica în procesul educațional. Succesul activităților universității a depins atât de aplicațiile folosite cât și de interacțiunea pe care comunitatea academică o avea deja formată în mediul offline.
,,Învățarea online are un viitor sigur, noi nu trebuie să  uităm că trăim în era tehnologiilor și că, studenții de azi sunt ancorați puternic în această realitate a gadgeturilor. Chiar și așa, trebuie să fim în pas cu studenții  noștri. Am avut datoria să le demonstrăm că tehnologia nu este doar pentru jocuri și socializare, ci poate lua o formă captivantă de învățare", după cum ne-a precizat doamna conf. univ. dr. Viorina Judeu.
Chiar dacă și unii și alții, profesori și studenți, ar prefera ca perioada de pandemie să se încheie, cu bine, și să se reia activitate academică normală, procesul didactic și comunicarea continuă în atari condiții de distanțare și siguranță.
Ovidiu Dan

Trimite email

duminică, 12 iulie 2020