Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Și eu mănânc sănătos!

Dincolo de curriculum,

Și eu mănânc sănătos!

Aliniați la proiectul-program „Dincolo de curriculum”, inițiat de Școala cu clasele I-VIII nr. 11 din Oradea, elevii clasei a III-a A, de la Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan” și-au propus, joi (26 februarie 2009), o activitate de promovare a alimentației sănătoase, pregătind salate de legume și fructe, după bunul lor plac și pentru surprinderea plăcută a părinților.

 Fără prea multă filosofie, elevii învățătoarei institutoare Maria Donca s-au așezat la mese pentru a curăța și pregăti salatele de legume și fructe, câte una în fiecare bol, după ce, în prealabil și-au spălat mânuțele, legumele și fructele.
 În pregătirea activității, li s-au reamintit regulile de folosire cu maximum de atenție a cuțitelor și furculițelor, de disciplină, ordine și curățenie la locul de muncă, iar când lucrul era în toi, ei au fost vizitați de asistenta liceului, doamna Aurica Crăciun, care a dorit să se convingă că școlarii cunosc și respectă regulile de igiena alimentației, că știu cât sunt de importante și ce pondere au fructele și legume într-o alimentație rațională sănătoasă...
 Pe grupe și individual, ajutându-se reciproc, și cu sprijinul simbolic al unor părinți, elevii au reușit să pregătească, fiecare, la marea artă, câte o salată de legume și o salată de fructe. După expunerea și evaluarea lor, salatele au fost „devorate” de ei înșiși. La ospăț, i-au invitat și pe cei dragi (frați, părinți și bunici), după caz, prezenți la activitate sau veniți la final.
 Mai în glumă, mai în serios, doamna învățătoare le-a atras atenția că de acum ei sunt în stare oricând să-și pregătească singuri câte o salată, fără să aștepte ca mămica să le-o aducă pe tavă.
 Cu siguranță, de 1 și 8 Martie, unii le vor oferi mămicilor în dar câte o salată pregătită de ei... (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Și eu mănânc sănătos!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 6 decembrie 2019