Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Virgil Blage - idei despre educație

O metodică a predării online

Virgil Blage - idei despre educație

Vineri, 19 iunie 2020, la conferința de presă organizată la Inspectoratul Școlar Județean Bihor, domnul profesor dr. ec. Virgil Blage, noul inspector școlar general, a vehiculat câteva idei despre educație.

,,Toată lumea pornește cu gândul de a face bine. Eu, inspectorul școlar, aș vrea să descoperiți dumneavoastră pe parcurs. Foarte mulți se laudă că vreau să facă asta, asta-asta și n-au făcut.
Un obiectiv de suflet este de a pregăti totul ca în toamnă să putem să începem un an școlar cât decât normal. Pentru asta vă spun sincer ce intenționez să fac. Va trebui să conviețuim cu covid-ul sau cu o altă tulpină, un alt virus. Pentru asta trebuie să ne pregătim personalul, colegii noștri, profesorii, să poată să lucreze și fizic, față-n față cu elevii, și online. Dacă din punct de vedere teoretic sunt pregătiți să facă față lecțiilor în sala de clasă, cred că o metodică a predării online este extrem de importantă..., să avem metode unitare, să ne raportăm la niște standarde. Putem să așteptăm de la M.E.C., dar putem să venim și noi cu inițiativa. Sunt școli care n-au așteptat să le vină de sus. Și-au creat platforme, lucrează pe platforme și lucrează chiar eficient...
Cum văd eu lucrurile (din toamnă). Dacă împărțim o clasă de 28 de elevi (30 de elevi maxim), 15 la școală și 15 acasă, fiecare clasă dotată cu videoproiector inteligent și cu cameră web, o parte dintre elevi văd aceeași lecție acasă, pe care o văd cei din clasă. Ar putea fi o soluție", a spus generalul Inspectoratului Școlar, domnul prof. dr. ec. Virgil Blage.
Ovidiu Dan

Trimite email

joi, 5 august 2021