Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Virgil Blage - idei despre educație

O metodică a predării online

Virgil Blage - idei despre educație

Vineri, 19 iunie 2020, la conferința de presă organizată la Inspectoratul Școlar Județean Bihor, domnul profesor dr. ec. Virgil Blage, noul inspector școlar general, a vehiculat câteva idei despre educație.

,,Toată lumea pornește cu gândul de a face bine. Eu, inspectorul școlar, aș vrea să descoperiți dumneavoastră pe parcurs. Foarte mulți se laudă că vreau să facă asta, asta-asta și n-au făcut.
Un obiectiv de suflet este de a pregăti totul ca în toamnă să putem să începem un an școlar cât decât normal. Pentru asta vă spun sincer ce intenționez să fac. Va trebui să conviețuim cu covid-ul sau cu o altă tulpină, un alt virus. Pentru asta trebuie să ne pregătim personalul, colegii noștri, profesorii, să poată să lucreze și fizic, față-n față cu elevii, și online. Dacă din punct de vedere teoretic sunt pregătiți să facă față lecțiilor în sala de clasă, cred că o metodică a predării online este extrem de importantă..., să avem metode unitare, să ne raportăm la niște standarde. Putem să așteptăm de la M.E.C., dar putem să venim și noi cu inițiativa. Sunt școli care n-au așteptat să le vină de sus. Și-au creat platforme, lucrează pe platforme și lucrează chiar eficient...
Cum văd eu lucrurile (din toamnă). Dacă împărțim o clasă de 28 de elevi (30 de elevi maxim), 15 la școală și 15 acasă, fiecare clasă dotată cu videoproiector inteligent și cu cameră web, o parte dintre elevi văd aceeași lecție acasă, pe care o văd cei din clasă. Ar putea fi o soluție", a spus generalul Inspectoratului Școlar, domnul prof. dr. ec. Virgil Blage.
Ovidiu Dan

Trimite email

duminică, 12 iulie 2020