Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proba scrisă la Limba și literatura maternă

Bacalaureatul, în județul Bihor, cea de-a II-a probă scrisă

Proba scrisă la Limba și literatura maternă

Marți, 23 iunie 2020, absolvenții clasei a XII-a, care au studiat într-o limbă a minorităților naționale (croată, italiană, germană, maghiară, slovacă, sârbă, ucraineană sau turcă), au susținut proba scrisă la disciplina Limba și literatura maternă.

În județul Bihor, au fost prezenți 584 de candidați. Dintre aceștia 556 au susținut proba la limba și literatura maghiară maternă, 18 la limba slovacă maternă, iar 10 la limba germană maternă. Nu s-au prezentat la examen 5 candidați. Nu s-au înregistrat candidați cu temperatura peste 37.3 ̊C. Dintre cei prezenți, 2 candidați au susținut examenul cu subiectele de rezervă la limba slovacă maternă.
Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat de la Liceul Teoretic "Ady Endre" Oradea. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura maternă vor fi publicate  de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.
Următoarele probe vor avea loc astfel: miercuri, 24 iunie - proba obligatorie a profilului, iar joi, 25 iunie - proba la alegere a profilului și a specializării
Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16.00 - 19.00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8.00 - 12.00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora
Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie. (isp. Florin Negruțiu)

Trimite email

duminică, 12 iulie 2020