Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proba obligatorie a profilului

Bacalaureatul în Bihor

Proba obligatorie a profilului

Astăzi, 24 iunie 2020, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat - E)c), sesiunea iunie - iulie 2020.

În județul Bihor dintre cei 4.343 de candidaţi înscrişi (3.071 la matematică, respectiv 1.272 la Istorie), s-au prezentat 4.179 candidați. Au absentat 164 candidați. Niciun candidat nu a fost înregistrat cu temperatura peste 37.3 ̊ C. Niciun candidat nu a susținut examenul cu subiectele de rezervă.
Au fost eliminați pentru tentativă de fraudă 3 candidați de la Colegiul Național ,,Octavian Goga" Marghita, Liceul Teoretic ,,Nicolae Jiga" Tinca, respectiv Colegiul Național ,,Onisifor Ghibu" Oradea. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.
Ultima probă, cea la alegere  a profilului, va avea loc mâine, 25 iunie.
Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16.00 - 19.00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8.00 - 12.00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie. (insp. Florin Negruțiu)

Trimite email

duminică, 12 iulie 2020