Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proba la alegere a profilului și specializării

Astăzi, s-a desfășurat ultima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat,

Proba la alegere a profilului și specializării

Astăzi, 25 iunie 2020, s-a desfășurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat - E)d): proba la alegere a profilului și specializării. Rata de participare în județul Bihor a fost de 95,95 %.

În județul Bihor dintre cei 4.247 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline (Biologie - 1.605 , Chimie - 63 , Fizică - 111, Economie - 9 , Filosofie - 35, Geografie - 1.597, Informatică - 277, Logică şi argumentare - 442, Sociologie - 28 şi Psihologie - 80), s-au prezentat 4.075 de candidaţi. 172 de candidaţi au absentat.
Niciun candidat nu a fost înregistrat cu temperatura peste 37.3 ̊ C. Niciun candidat nu a susținut examenul cu subiectele de rezervă.
Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat 1 candidat de la Liceul Teoretic Bratca. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.
Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16.00 - 20.00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8.00 - 12.00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.
(insp. Florin Negruțiu)

Trimite email

duminică, 12 iulie 2020