Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ziua Drapelului Național

Mâine (vineri), vom sărbători

Ziua Drapelului Național

Vineri, 26 iunie 2020, începând cu ora 10.30, va avea loc ceremonia militară prilejuită de Ziua Drapelului Național.

Evenimentul va începe la Biserica cu Lună și va continua pe platoul din fața Primăriei Municipiului Oradea, după următorul program:
10.30-10.55 - Oficierea slujbei de sfințire a drapelului național, la Biserica cu Lună
10.55-11.00 - Deplasarea pe platoul din fața Primăriei Municipiului Oradea
11.00-11.15 - Rostirea alocuțiunilor referitoare la sărbătorirea Zilei Drapelului Național
11.15-11.20 - Primirea drapelului național și legarea la catargul de arborare
11.20-11.21 - Binecuvântarea drapelului care urmează să fie înălțat
11.21-11.22 - Salutul drapelului național de către oficialitățile prezente la ceremonie
11.22-11.25 - Intonarea Imnului național al României și înălțarea drapelului național pe catarg.
Drapelul Național este unul din cele patru simboluri oficiale ale României. În data de 26 iunie 1848, Guvernul provizoriu de la București a decretat tricolorul albastru, galben și roșu, ca simbol al națiunii române. Forma actuală este cea adoptată de principele Carol I în 1867: cele trei culori împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, iar cifra trei este numărul perfect. Chiar dacă stema a fost schimbată de mai multe ori, cromatica tricolorului este adânc înrădăcinată în valorile naționale ale românilor.
Reamintim cetățenilor care doresc să participe la evenimentul de vineri să respecte normele de distanțare fizică și măsurile sanitare în vigoare.
Cancelaria Prefectului
Județul Bihor

Trimite email

joi, 5 august 2021