Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Constituirea comisiei de specialiști pentru înlăturarea efectelor produse de inundaţii

De la Cancelaria Prefectului

Constituirea comisiei de specialiști pentru înlăturarea efectelor produse de inundaţii

Prefectul Dumitru Țiplea a emis astăzi, 25 iunie 2020, ordinul privind constituirea unei comisii de specialişti pentru constatarea şi stabilirea măsurilor de înlăturare a efectelor produse de inundaţiile în cursul lunii iunie 2020 pe teritoriul județului Bihor.

Comisia, formată din 6 specialiști, cuprinde reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Crişana", ai Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, ai Inspectoratului de Stat în Construcții, precum și ai Consiliului Judeţean Bihor.
Conform ordinului emis de prefect, comisia se va deplasa în cele 15 unități administrativ teritoriale în care au fost raportate pagube create de viituri pentru a constata efectele produse de fenomenele meteo periculoase şi va propune măsuri pentru înlăturarea acestora. Membrii comisiei vor întocmi note de constatare, care vor fi transmise Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă până la data de 10.07.2020.
În intervalul 23-24 iunie, prefectul Dumitru Țiplea a efectuat vizite în teren în 13 localități din Bihor, unde a purtat discuții cu autoritățile locale privind atât efectele inundațiilor, cât și măsurile de prevenție care se impun pe viitor, pentru a minimiza eventualele pagube.
Cancelaria Prefectului 
Județul Bihor
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Constituirea comisiei de specialiști pentru înlăturarea efectelor produse de inundaţii.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 5 august 2021