Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Gânduri, amintiri, proiecte

Absolvenții de 10 ai Școlii Gimnaziale ,,Dacia”

Gânduri, amintiri, proiecte

Raluca, Darius, Daria, Andreea, Ana-Maria și Ioana sunt absolvenții de 10 ai Școlii Gimnaziale ,,Dacia" din Oradea. Ei au intrat în istoria acestei școli drept cei șase absolvenți din 2020 care au încheiat ciclul gimnazial cu media generală 10.

După susținerea examenului de Evaluare Națională, le-am propus un ultim efort: să aștearnă pe hârtie gânduri, amintiri, proiecte...
Flonta Raluca cls. a VIII-a B
În urmă cu un an, participând la olimpiada de biologie și fiind primul an în care ne-a fost predată chimia, am descoperit pasiunea mea față de aceste două materii. Astfel, aș vrea să devin medic, dar o să-mi amintesc mereu de acești 8 ani foarte speciali, de domnii și doamnele profesoare care m-au ajutat și m-au învățat multe lucruri frumoase.
Berce Darius-Paul  cls. a VIII-a C
Mă aflu în faţa unui moment de sfârşit, dar şi de un nou început, un moment în care noi porţi mi se vor deschide, în care o viaţă nouă mă aşteaptă. Este punctul final a patru ani de gimnaziu, a opt ani de cunoaştere.
Când am păşit pragul Școlii Gimnaziale „Dacia", ȋn faţa mea se deschidea un drum frumos, pe care l-am parcurs cu încredere, îndrăzneală şi chiar timiditate, uneori. Am crescut, am muncit, am greşit, dar din greşeli am învăţat cu toţii.
Cadrele didactice ne-au ajutat să ne formăm, au format caractere puternice, capabile să înfrunte viaţa adevărată şi le mulţumesc. Am descoperit ȋn cărţi, biblioteci şi Internet o sursă de cunoaştere, iar în familie un sprijin necondiţionat şi o sursă de iubire. Plec din această școală cu un bagaj vast de cunoştinţe acumulate. Cu certitudine nu voi uita emoțiile testelor, tezelor, ale ascultărilor, dar nici bucuria excursiilor şi a notelor de 10.
Notele foarte bune obținute la Evaluarea Națională îmi permit să aleg un liceu bun. Cred că greul de abia acum începe, dar sunt convins că pentru a avea succes trebuie să muncesc în continuare.
Le doresc colegilor mei mult succes la examenele vieții!
Creț Daria
Ciclul gimnazial, sub îndrumarea profesorilor Școlii Gimnaziale Dacia, constituie pentru mine inspirație spre un viitor strălucit. Întrucât am reușit să închei cei patru ani de gimnaziu cu media generală 10, mă simt motivată să continui să fiu receptivă, depunând efort spre a ajunge la potențialul meu maxim. Considerând numărul mare de opțiuni pe care le am la îndemână, aleg să urmez un profil real, matematica-informatica, la Colegiul Național Emanuil Gojdu, pe care îl văd ca fiind mediul ideal pentru dezvoltarea aptitudinilor și atingerea performanței academice.  Îmi este greu să-mi imaginez cum se va desfășura următorul an școlar, date fiind condițiile actuale. Totuși, sunt optimistă și încrezătoare. Informația transmisă în mediul online este mai greu de asimilat, însă nu compromite rezultatele. Motivația poate fi găsită oriunde, iar prin cooperare între elevi și profesori, timpul poate fi utilizat în mod productiv. Într-adevăr, lipsa de socializare poate afecta starea elevilor, însă circumstanțele trebuie acceptate.
Popa-Bota Andreea
Pentru mine, clasa a 8-a a reprezentat un an plin de suişuri şi coborâşuri. Încă îmi amintesc cu drag chipul meu sfios, dar și emoțiile puternice simțite la începutul acestui an. Ştiam că mă aştepta un drum lung pentru a obţine cheia succesului şi că nu era chiar atât de ușor de parcurs.
În acest an şcolar am muncit cât am putut de mult și mi-am dat toată silinţa pentru ca, în final, eforturile depuse să fie răsplătite.
Nu mi-am imaginat niciodată că voi participa la ore online. În momentul în care eu şi colegii mei am fost anunţaţi că toate şcolile din ţară aveau să se închidă, din cauza virusului, pe data de 11 martie, am fost cuprinsă de un sentiment puternic de fericire: toate testele şi simulările aveau să fie anulate, mă puteam odihni după atât de multe luni de muncă neîncetată.
Însă, pentru a obţine un rezultat bun la Evaluarea Naţională, trebuia să muncesc din greu. Primele ore online au fost destul de ciudate: unii nu ne puteam conecta, altora nu le funcţionau microfoanele, alţii nu ne puteau auzi... Şcoala online reprezenta ceva nou pentru noi, dar, cu timpul, ne-am obişnuit cu aceasta.
După părerea mea, orele online nu au fost prea folositoare, deoarece o mare parte din elevi nu le acordau destulă atenţie, iar când un profesor le punea vreo întrebare, de cele mai multe ori, nu răspundeau. Lipsa internetului reprezenta, de asemenea, un obstacol. Într-un final, am reuşit să ne obişnuim cu noile metode de studiu, iar elevii şi profesorii au trecut împreună de toate aceste obstacole.
Eu sunt mulţumită de nota obţinută la examen. Probabil că, dacă aş fi reușit să îmi stăpânesc mai bine emoţiile, aceasta ar fi putut fi mai mare. Îmi doresc să îmi continui studiile la Colegiul Naţional ,,Emanuil Gojdu" la profilul de ştiinţe ale naturii. Mereu am avut o pasiune pentru chimie si biologie. De abia aștept să învăţ cât mai multe lucruri la aceste materii în anii ce vor urma!
Clasa a 9-a reprezintă un nou început. Voi munci din greu şi îmi voi da toată silinţa pentru ca, în final, să îmi îndeplinesc visul de a-i ajuta pe oamenii din jurul meu, şi anume, de a fi un medic.
Șandor Ana-Maria
Pe viitor, eu îmi doresc mai mult decât oricare alt lucru să fiu un om de valoare, un om care aduce bucurie și alinare celor din jur. Tocmai de aceea, am ales să merg mai departe la profilul științe ale naturii, la Colegiul Național Emanuil Gojdu, pentru a putea ajunge la Facultatea de Medicină. Ca profesie, îmi doresc să devin doctor neonatolog, o meserie poate nu atât de cunoscută de copiii de vârsta noastră. Eu, însă, știu că acesta este visul meu: să aduc bucurie părinților, să salvez viața copiilor născuți prematur, să previn suferința sau boala ce se poate dezvolta de-a lungul vieții. Îmi doresc să sprijin ceea ce, pentru mine, este cel mai important lucru: familia, să aduc alinare mamelor - cele mai scumpe ființe de pe pământ. Școala on-line a fost o experiență foarte interesantă. Ne-a învățat cum să ne gestionăm singuri timpul, cum să fim organizați și perseverenți în pregătire, întrucât a fost nevoie exclusiv de efortul și voința proprie. Cu toate acestea, am preferat pregătirea face to face, deoarece ceea ce se întâmplă în timpul orelor la școală și în clasă, conexiunea cu profesorul și emoția pe care ne-o transmit domnii profesori, nu pot fi receptate la fel prin ecranele telefoanelor sau calculatoarelor. Pentru mine, școala înseamnă învățare, bucurie, emoție și prietenie, iar cei opt ani de școală mi-au lăsat un bagaj întreg de învățăminte, cunoștințe și valori pe care îl voi purta cu mândrie mai departe.
Maghiar Ioana, cls. a VIII-a D
După trecerea examenelor de capacitate vreau să mă bucur din plin de vacanța de vară. Îmi voi petrece timpul alături de prieteni, de familie și voi face ceea ce îmi place cel mai mult, să citesc. Vreau să devin medic, totuși am ales profilul matematică-informatică deoarece medicina are multe tangențe cu acest profil și informatica va fi de viitor în această profesie.
Consider că școala online a fost organizată bine: am făcut toate orele, am primit teme, iar profesorii au găsit modalități să facă orele cât mai atractive. Consider că școala online poate înlocui pe o perioadă scurtă activitatea directă școlară, dar orele petrecute în fața calculatorului mi-au creat o stare de stres. Părerea mea este că relaționarea directă cu profesorii și colegii este mult mai utilă în modelarea personalității noastre și acumularea cunoștințelor. Țin să remarc faptul că perioada de pregătire efectuată înainte de examen este benefică, contribuind mult la întărirea încrederii în mine.
De multe ori stau și mă gândesc cât de repede au trecut acești opt ani de când sunt elevă la Școala Gimnazială ,,Dacia". În acești opt ani am învățat multe lucruri noi și m-am descoperit pe mine. Mi-am făcut prieteni și am cunoscut oameni noi. Visul meu este de a deveni medic și le mulțumesc profesorilor care m-au ajutat să pășesc pe prima treaptă spre îndeplinirea acestui vis. Nu voi uita niciodată tot ce am învățat în Școala ,,Dacia" și pe persoanele minunate din ea.
***
Vă mulțumim pentru aceste sincerități, vă felicităm pentru ceea ce ați reușit să deveniți și să înfăptuiți în cei opt ani frumoși ai copilăriei; vă urăm urcuș cu folos și cu izbândă pe treptele cunoașterii, să ajungeți să cuceriți ,,Everestul" și să deveniți specialiștii de mâine și valorile demne de admirație pe care ni le dorim!
Ovidiu Dan
Pe toți șase îi vedeți în Galeria foto: Gânduri, amintiri, proiecte.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 5 august 2021