Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

,,Drapelul Național - un simbol al libertății, al unității și demnității naționale”

26 iunie - Ziua Drapelului Național

,,Drapelul Național - un simbol al libertății, al unității și demnității naționale”

Vineri, 26 iunie 2020, în și de Ziua Drapelului Național, la Oradea, a avut loc un ceremonial militar pe platoul din fața Primăriei Oradea pentru cinstirea Drapelului Național.

Mai întâi, drapelul a fost binecuvântat și sfințit în cadrul unei slujbe religioase care s-a ținut, și-n acest an, ca și în anii trecuți, la Biserica cu Lună, din centrul Oradiei, cu participarea preasfințitului părinte episcop ortodox Sofronie Drincec și a unor oficialități locale și centrale, dintre care: prefectul Dumitru Țiplea, viceprimarul Florin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang, deputat Florica Cherecheș, cadre militare și cetățeni.
,,...Drapelul Național, pe care te rugăm să-l binecuvintezi și să-l sfințești cu binecuvântarea Ta cea cerească, pentru ca să fie el semn de unitate, libertate și bunăvoire pentru tot poporul țării noastre, România"...
Drapelul binecuvântat și sfințit a fost dăruit de către preotul militar al Garnizoanei Oradea, Mircea Ioniță, domnului prefect Dumitru Țiplea, care, la rându-i, l-a înmânat celor patru militari ai gărzii de onoare care l-au purtat desfășurat în alai până în fața Primăriei Oradea, unde a fost înălțat pe catarg, după ce a fost salutat de oficialitățile prezente la ceremonialul militar. La ceremonie, organizată de Instituția Prefectului Județului Bihor, Garnizoana Oradea, Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea, Episcopia Ortodoxă a Oradiei și structurile din sistemul national de apărare, au rostit alocuțiuni domnul prefect Dumitru Țiplea, care a prezentat mesajul premierului României, domnul Ludovic Orban, de Ziua Drapelului Național, respectiv Radu Românașu, cadru didactic universitar al Universității din Oradea.
,,Astăzi este Ziua Drapelului Național, simbol drag al unității și identității naționale, zi pe care o dedicăm, în esență, tuturor celor care de-a lungul timpului au făcut cinste României și Tricolorului. Sunt toți acei bravi români care în trecut s-au jertfit sau au luptat pentru apărarea pământului strămoșesc, sunt toți cei care în vremurile noastre contribuie la buna reputație a României, făcând-și datoria cu profesionalism și curaj în diferite teatre de operațiuni și în misiuni internaționale și toți cei ale căror performanțe în diferite domenii au făcut ca Tricolorul să fie înălțat pe cel mai înalt catarg", se spune în mesajul premierului României.
,,Drapelul Național a reprezentat, de-a lungul istoriei noastre, un simbol al libertății, al unității și demnității naționale. Istoria Tricolorului poate fi surprinsă, potrivit surselor documentare, și în timpul domniei lui Mihai Viteazul...", a precizat lector univ. dr. Radu Românașu. ,,Dar primul care a așezat Tricolorul pe un steag, unul de luptă, a fost domnul Tudor Vladimirescu, în memorabilul an 1821", a mai spus istoricul orădean Radu Românașu.
Lăsăm pozele să spună mai mult(e) în graiul lor sugestiv.
Ovidiu DanVedeți mai multe poze în Galeria foto: ,,Drapelul Național  - un simbol al libertății, al unității și demnității naționale”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 30 noiembrie 2020