Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

26 iunie - Ziua internațională împotriva consumului și traficului ilicit de droguri

Concurs de fotografie

26 iunie - Ziua internațională împotriva consumului și traficului ilicit de droguri

Pentru marcarea, la nivel național, a „Zilei internaționale împotriva consumului și traficului ilicit de droguri - 26 iunie 2020", Agenția Națională Antidrog (ANA) lansează, anul acesta, un concurs de fotografie tematică, subsumat campaniei naționale media de prevenire a consumului noi substanțe psihoactive Fii liber!

În acest sens, în contextul pandemiei COVID-19, pentru a preveni răspândirea virusului și pentru a respecta măsurile de asigurare a distanțării sociale, concursul se va derula în mediul online, respectiv pe rețelele de socializare Facebook și Instagram, după cum urmează:
1.Fotografiile vor conține imagini de promovare a alternativelor de viață sănătoasă, sport, natură, activități alături de prieteni și familie etc. Imaginile vor transmite mesaje pozitive și vor fi realizate special pentru acest eveniment, având ca element de individualizare, în conținutul lor, ca text scris, mesajul „Fii liber".
2.Concursul se va desfășura la nivel național, exclusiv pe pagina de Facebook a ANA, cu promovare și pe pagina oficială de Instagram, începând de vineri, 26 iunie 2020, până la data de 27 iulie 2020, ora 10.00, iar jurizarea va avea loc în perioada 28 - 31 iulie 2020.
3.În data de 3 august 2020, lista câștigătorilor va fi postată pe site-ul ANA (www.ana.gov.ro) și pe paginile de Facebook și Instagram, urmând ca în perioada imediat următoare să se organizeze evenimentul de premiere. Vor fi premiate cele mai reprezentative trei fotografii, respectiv: premiul I - bicicletă, premiul al II-lea - trotinetă și premiul al III-lea - căști wireless, fiind acordate, totodată, și materiale promoționale ale campaniei.
4.La finalul concursului se va realiza un colaj cu lucrările reprezentative, care va fi promovat pe paginile de Facebook ale Agenției Naționale Antidrog, respectiv, ale centrelor de prevenire, evaluare și consiliere antidrog judeţene, după obținerea acordului de utilizare a fotografiilor.
5.La nivel local, reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor au desfășurat activităţi de  informare, educare și conștientizare a tinerilor și a populaţiei generale, privind riscurile şi efectele consumului de NSP şi promovarea modalităţilor sănătoase de petrecere a timpului liber, activităţi desfășurate în mediul online, adresate viitorilor conducători auto și instructorilor acestora, subsumate campaniei naționale „Fii liber!" De asemenea, trecătorii aflaţi în Pasajul „Vulturul Negru" din Oradea, au putut admira expoziţia de desene cu mesaj antidrog, lucrări realizate de către elevii din cadrul instituţiilor de învăţământ din Oradea și judeţul Bihor. 
 ***
Prin derularea campaniei „Fii liber!", Agenţia Naţională Antidrog îşi propune informarea, educarea și conștientizarea tinerilor și a populaţiei generale, în legătură cu efectele și riscurile consumului de substanțe noi psihoactive, în vederea neînceperii şi/sau evitării trecerii de la consumul ocazional sau recreaţional, la consumul regulat la nivelul populaţiei generale, precum şi crearea unei reţele de suport comunitar, formate din cadre didactice, voluntari ANA, părinţi şi specialişti din cadrul instituţiilor publice sau organizațiilor neguvernamentale partenere.
C.P.E.C.A. Bihor

Trimite email

joi, 5 august 2021