Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Școala altfel, prof. Maria Duma, C.N.,,Iosif Vulcan” Oradea

În varianta adaptată pandemiei de COVID-19

Școala altfel, prof. Maria Duma, C.N.,,Iosif Vulcan” Oradea

În acest an școlar, COVID-19 a obligat școala românească să găsească noi metode de comunicare între partenerii demersului didactic: elevi, părinți și dascăli.

Închiși în case, la fel de speriați datorită pandemiei, toți am căutat să ne menținem moralul și să-l ridicăm pe al celor din jur.
Școala noastră s-a implicat rapid în obținerea licenței pentru Google Suite for Education, timp în care comunicarea cu elevii și părinții s-a făcut pe WhatsApp, pe asq.ro, pe Zoom.
În vacanța de primăvară, oferta Digital Nation a fost binevenită, cursul de Profesori în Online a venit în ajutorul nostru, să ne familiarizăm cu Google Classroom și Google Meet.
Echipa formată din directorul, informaticianul și cadrele didactice a funcționat foarte eficient și munca pe platforma Google Suite for Education a început după vacanța de primăvară.
Foarte mari emoții au avut elevii, dar și dascălii la primele întâlniri on-line!
Încetul cu încetul, se deschideau noi orizonturi de comunicare, care necesitau noi metode didactice. Având clasa pregătitoare, auxiliarele în format electronic, cu planșele și materialele video au fost foarte apreciate.
Datorită particularităților de vârstă, suportul concret-intuitiv era absolut necesar, deci am folosit materiale de pe YouTube, didactic.ro și material mărunt aflat la îndemâna lor acasă.
Deoarece suportul video  nu merge prea bine când platforma este foarte solicitată, noi mijloace trebuiau folosite.
În progrmul educațional ,,Școala altfel" am încercat să propun subiecte care să atragă elevii, care să-i mobilizeze.
Astfel, ,,Ziua Animalelor" a decurs altfel decât în alți ani. Și-au fotografiat sau filmat animalele din jurul lor, unii chiar alcătuind materiale video. Responsabilitatea îngrijirii unui animal a fost vizată și educarea dragostei pentru animale.
La activitatea ,,Sănătos de mic", un părinte nutriționist (Mariana Streșna) a propus o rețetă de budincă din semințe de chia, prilej pentru a ne îmbogăți cunoștințele despre alimente sănătoase. Creativitatea lor a produs deserturi variate și foarte apetisante!
Hobby-urile noastre au fost și ele prezente în a treia zi din săptămâna ,,Școala altfel". Au prezentat poze, filmulețe sau au povestit despre preocupările și hobby-urile lor. Mișcarea în aer liber (pescuit, mersul pe bicicletă/trotinetă, plimbarea frățiorilor cu căruciorul, drumețiile, tenisul) au fost vedete, dar nu au lipsit nici jocurile cu lego, cu păpuși... Cititul a fost prezentat și el, unii progresând foarte bine în arta lecturii!
Activitatea  ,,O zi în izolare" ne-a adus aproape locuințele lor, obiceiurile lor zilnice și ale familiei. Dorul după aer curat și după comunicarea directă cu grupurile din care fac parte au dat o notă de nostalgie activității.
Totul va fi bine!
,,Totul va fi bine!" a fost activitatea care a încheiat săptămâna. Elevii au demonstrat că au aflat multe informații despre COVID-19 și au pus multe și diferite întrebări invitatei noastre, Alina Maghiar, un părinte medic pediatru. Nota de optimism a încheiat activitatea, dar îndemnul la prudență în continuare a fost lansat de doamna doctor.
A fost interesant...dar sperăm ca luna septembrie să ne găsească în sălile de clasă!!!
***
Super Școală altfel!
Felicitări, Doamnă Profesor!
Felicitări, dragi copii frumoși și isteți!
O lume întreagă speră revenirea la normal, la socializare, la prietenie, la sentimentele frumoase pe care le cultivăm copiilor și fără de care omul nu poate trăi decât în sălbăticie!
Ovidiu Dan
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Școala altfel, prof. Maria Duma, C.N.,,Iosif Vulcan” Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 12 iulie 2020