Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Mulțumim, Antonia și Geordano, șefilor de promoție Agora, studenților noștri de 10, tuturor agoriștilor!

Universitatea Agora vă așteaptă cu drag!

Mulțumim, Antonia și Geordano, șefilor de promoție Agora, studenților noștri de 10, tuturor agoriștilor!

Văzând cum vin absolvenții, în valuri, la înscriere, ne-am amintit cu drag de cei pe care i-am sărbătorit an de an, și i-am felicitat pe www.ovidan.ro pentru hărnicie, istețime, muncă și dăruire, pentru imaginea pe care și-au făurit-o ca studenți agoriști și pentru imaginea pe care o poartă astăzi Universității Agora toți absolvenții săi.

I-am amintit doar pe Antonia și Geordano, frumoșii din imagine (deținători ai cheii succesului academic) pe care i-am zărit din prima aruncând o privire pe cele 389 de articole publicate, dar șefii de promoție, studenții de 10, studenții care fac cinste Universității Agora sunt cu sutele. Datorită lor, și acum, mulți absolvenți de liceu, dar nu numai, își îndreaptă pașii spre a se înscrie la Universitatea Agora.
Vă așteptăm cu mare drag!
Oferta educațională a INSTITUȚIEI noastre este ușor de reținut
1.Facultatea de Științe Economice, cu două programe de licență: 1. Management 2.Contabilitate și informatică de gestiune; dacă vreți Masterat, avem Managementul resurselor umane.
2.Facultatea de Științe Juridice și Administrative, cu două programe de licență: 1. Drept 2. Poliție locală; dacă vreți Masterat, puteți alege, pentru că avem două: Științe penale și criminalistică sau Cercetări criminalistice aplicate.
Alegerea vă aparține!
Ovidiu Dan

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021