Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Comunicări ştiinţifice în reţele profesionale intercontinentale. Online vs. clasic

Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative din Universitatea Agora, reprezentată la conferinţa internaţională de drept desfăşurată la Atena

Comunicări ştiinţifice în reţele profesionale intercontinentale. Online vs. clasic

Universitatea Agora din Oradea, prin decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative, prof.univ.dr. habil. Iancu Elena-Ana, a fost prezentă la conferinţele organizate de Athens Institute for Educationa and Research (A World Association of Academics and Researchers)...

https://www.atiner.gr/
La invitaţia directorului Divizei de Drept din cadrul ATINER, dr. David A. Frenkel, LL.D., Emeritus Professor, Guilford Glazer Faculty of Business and Management, Ben-Gurion University of the Negev, Beer-Sheva, and School of Law, Carmel Academic Centre, Haifa, Israel, prof. univ. dr. habil Iancu Elena-Ana a participat la a 17-a ediţie,  Annual International Conference on Law, 13-16 iulie 2020, Atena, Grecia.
Unde se putea face mai potrivit diferenţierea între viitor şi trecut decât în Atena, cetatea în care Socrate a poziţionat în centrul dezbaterilor,  fiinţa umană.
În acest an, doamna decan a participat cu lucrarea „Theoretical and Practical Aspects Regarding the Investigation of the Criminal Offence of False Testimony" la conferinţa organizată de Divizia de Drept din grupurile reunite  Business, Economics and Law Division, conduse de directorul dr. Michael P. Malloy, Distinguished Professor & Scholar, University of the Pacific, USA.
  Conferinţa s-a desfăşurat  online prin Zoom şi cu preînregistrare transmisă organizatorilor înainte de data începerii lucrărilor. Programul conferinţei: https://www.atiner.gr/2020law-pro
După ce în anul 2019, preşedintele ATINER, domnul Gregory T. Papanikos a invitat-o pe doamna decan să participe la conferinţa Annual International Conference on Politics & International Studies, 17-20 iunie 2019, Atena, Grecia, organizată de Politics & International Affairs Unit,  prof.univ.dr.habil. a devenit membru al ATINER, în două grupuri de Law Unit şi Politics & Int'l Affairs Unit, http://www.atiner.gr/all-members
 Programul conferinţei 2019:  https://www.atiner.gr/2019/2019PRO-POLINL.pdf
Cu amintirea paşilor lăsaţi pe pământul Greciei, Atena în anul 2019, la ediţia conferinţei organizată de Divizia Politics & International Affairs Unit, prof. univ. dr. habil. Elena-Ana Iancu ne-a transmis câteva poze realizate în timpul activităţilor de cunoaştere asociate în programul conferinţei.
Vă mulțumim și vă felicităm, stimată doamnă decan, profesor univ. dr. habil Elena-Ana Iancu, pentru frumoasa reprezentare a Universității Agora la o asemenea prestigioasă reuniune internațională!
Ovidiu Dan
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Comunicări ştiinţifice în reţele profesionale intercontinentale. Online vs. clasic.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021