Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Despre examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020, în județul Bihor

De la Inspectoratul Școlar Județean Bihor

Despre examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020, în județul Bihor

Miercuri, 22 iulie, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020.

În județul Bihor dintre cei 193 de candidați cu drept de participare la proba scrisă, au fost prezenți 190 de candidați. Din cauza unor tentative de fraudă a fost eliminat un candidat. Trei candidați au absentat. Nu s-au înregistrat cazuri de candidați cu temperatura peste 37.3 grade Celsius.
Conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru, șapte candidați au decis să se retragă din motive personale.
În total, au fost transmise spre centrele de evaluare 182 de teze. Primele rezultate vor fi comunicate în data de 29 iulie în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.roContestațiile se depun la centrul de examen organizat la Liceul Teologic Penticostal ,,Betel" Oradea conform calendarului aprobat, în zilele de 29 iulie, după afișarea rezultatelor, și pe 30 iulie, până la ora 12.00.  Rezultatele finale se afișează în centrul de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020.
Subiectele și baremele de corectare au fost publicate în 22 iulie, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 16.00. De asemenea, acestea au fost afișate și la avizierul centrului de examen.
Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.
Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.
Inspector școlar Florin Negruțiu

Trimite email

luni, 3 august 2020