Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Au susținut examenul de disertație studenții înscriși la programul de studii universitare de master Managementul resurselor umane

Ieri, la Universitatea Agora,

Au susținut examenul de disertație studenții înscriși la programul de studii universitare de master Managementul resurselor umane

Vineri, 24 iulie 2020, în Aula Galbenă a Universității Agora din Oradea, au susținut examenul de disertație studenții înscriși la programul de studii universitare de master Managementul resurselor umane, iar cei înscriși la programul postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă Managementul resurselor umane au susținut examenul de certificare a competențelor profesionale.

Comisia de examen a fost alcătuită din: doamna conf. univ. dr. Gabriela Bologa - președintele comisiei, doamna profesor univ. dr. Adriana Manolescu, domnul decan Casian Butaci și lector univ. dr. Gheorghina Bîrlădeanu - membri, doamna lector univ. dr. Oana Mateuț Petrișor - secretar.
La ora adevărului... licența și disertația
Așadar, săptămâna trecută și săptămâna aceasta, studenții Universității Agora din Oradea au susținut examenul de licență, examenul de disertație sau examenul de certificare a competențelor profesionale, după caz.
Joi, 16 iulie, în Aula Galbenă, au fost organizate două sesiuni de examen, dimineață, au susținut examenul de licență studenții Facultății de Științe Juridice și Administrative înscriși la programul de studii universitare de licență Poliție locală, iar după-amiază, cei înscriși la programul de master Studii penale și criminalistică; vineri, 17 iulie, s-au prezentat în fața comisiei de examen studenții Facultății de Științe Juridice și Administrative, programul de studii universitare de licență Drept.
Joi, 23 iulie, au cunoscut emoțiile examenului de licență studenții Facultății de Științe Economice, de la două programe de studii universitare de licență: Management, respectiv Contabilitate și informatică de gestiune.
Ieri (vineri, 24 iulie), au trecut pragul Aulei cu emoția firească a unui examen studenții înscriși la programul de studii universitare de master Managementul resurselor umane, precum și cei înscriși la programul postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă Managementul resurselor umane, pentru examenul de certificare a competențelor profesionale.
,,Indiferent de timp și tipuri este important să vrei..."
Doamna conferențiar univ. dr. Gabriela Bologa, ,,îngerul păzitor al economiștilor agoriști", cum i-au spus studenții economiști de anul trecut doamnei prorector Gabriela Bologa, ne-a declarat ieri: ,, Uneori, pierduți parcă în rutina zilelor, ne întrebăm de ce trece timpul, dar el nu trece, noi trecem prin acest timp. E important să trecem lăsând amprente și exemple pozitive pentru generațiile viitoare. Într-o liniște și concentrare parcă mai profunde în acest an, ieri, am simțit emoțiile absolvenților unei noi promoții de la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Agora care, respectând regulile stricte impuse de administrația universității, au participat la examenul de licență. Contabilii, economiștii de mâine, erau doritori să arate că munca și strădania din cei trei ani petrecuți în facultate, azi, se concretizează și îi vom putea revedea în mediul de afaceri, unde mâine vor profesa. Au dovedit că indiferent de timp și tipuri este important să vrei, și au mai spus prezent cu hotărâre în fața unei comisii de licență care și-a dus misiunea până la capăt. Totodată, astăzi (ieri, 24 iulie - n.n.), au finalizat examenul de disertație și promoția de masteranzi de la programul de master Managementul resurselor umane. Și pentru că omul sfințește locul, rămânem dedicați omului, studiului și performanței, așteptând să intrați în rândul celor ce în aceste zile au zâmbit fericiți, privind cu încredere spre viitor", ne-a spus doamna conf. univ. dr. Gabriela Bologa.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Au susținut examenul de disertație studenții înscriși la programul de studii universitare de master Managementul resurselor umane.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 18 iunie 2021