Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ne-am protejat, ne-am dezinfectat, am socializat, am învățat, ne-am jucat și am ieșit pe locul întâi

Tabăra 13 Covit - bucuria revederii

Ne-am protejat, ne-am dezinfectat, am socializat, am învățat, ne-am jucat și am ieșit pe locul întâi

După cum eram obișnuiți, în fiecare vacanță de vară, organizam câteva zile de tabără, de activități de vară altfel.

Vara aceasta ne-am trezit într-o situație aparte, pandemia din ultimile luni ne-a obligat să păstrăm distanțarea fizică, grădinița și școala derulându-se online, această situație impunându-ne anumite restricții, respectarea anumitor reguli de prevenție. Astfel, cu toate că mulți copii ar fi vrut să participe la activitățile recreativ educative organizate, după o lungă absență de socializare alături de colegi sau alți copii, am purces cu entuziasm, dar și cu o oarecare reținere la un ,,maraton" de două săptămâni de ,,tabără urbană". Bineînțeles că înainte de toate, ne-am luat măsurile de protejare împotriva virușilor cu care se confruntă întreaga omenire în acest moment (dezinfectanți, măști, termometru etc), limitându-ne ca timp la 4 ore cu 13 copii doritori, cu vârsta cuprinsă între 5 și 8 ani.
Activitățile zilnice s-au derulat în două etape și anume activități la alegere și activități organizate, cele mai multe derulându-se în aer liber. În fiecare dimineață, după „salutul personalizat în caz de pandemie", îi aștepta câte o ștafetă diferită cu obstacole combinate, ca formă alternativă la așa-zisa înviorare.
Ne-am orientat spre jocuri și întreceri îndrăgite, multe propuse chiar de ei: puzzle, construcții din lego/ cuburi/nisip, fotbal, popice, badminton, volei, kendama,mozaic, modelaj din plastilină,  trecerea și săritura peste și pe sub coardă etc.
Relaxarea și voia bună au fost elementele prioritare pe parcursul taberei, copiii având posibilitatea de a alege locul preferat de stat la umbră sau la soare dintre hamac, șezlong, rogojină, leagăn, scaun pescăresc, saltele etc
Am colorat și am desenat, coloratul simplu și după coduri,desenatul după șablon/după umbră, colajul, farfuriile decorate, crearea unor obiecte decorative folosind mandala, fișe variate de CLR, MEM și DP, scrierea la tablă după dictare etc. Jocurile  au excelat, într-o paletă largă: jocuri de societate, jocuri de cunoaștere și autocunoaștere, jocuri didactice, jocuri și întreceri specifice taberelor.
Eforturile și reușita au fost răsplătite aproape zilnic cu surprize dulci, aduse pe rând de către fiecare dintre participanți și organizatori. Tombola cu obiecte ce încap într-un bol i-a bucurat enorm, ea fiind până la urmă un mijloc didactic și un procedeu atractiv de a repeta numerele naturale și caracteristicile obiectelor din jur  (culoare, mărime, material realizat, textură, utilitate).
Cireașa de pe tort a constituit-o  activitatea gospodărească: prepararea unei rețete speciale, de la cap la coadă, salam de biscuiți, cu un final fericit, dispariția magică a produsului de pe tavă. Oare ce s-a întâmplat? Ia ghiciți!
În cele două săptămâni de tabără, m-am bucurat de un sprijin real și substanțial din partea Dianei Toader care s-a implicat trup și suflet. Tricourile speciale făcute de ea ca experiment al schimbării culorii, vor fi reper peste timp în garderoba participanților.
Pentru a ne aminti cu drag de zilele de tabără, fiecare copil și-a realizat un mini tablou magnetic cu fotografia personală.
Analizând și concluzionând, putem afirma că fiecare am avut de câștigat, copii și dascăli, cu toții am fost învingători, biruitori în lupta cu Corona Virus; ne-am protejat, ne-am dezinfectat, am socializat, am învățat, ne-am jucat și am ieșit pe locul întâi, fericiți și mai puternici, împreună!
Prof. Monica-Dorina Toader
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Ne-am protejat, ne-am dezinfectat, am socializat, am învățat, ne-am jucat și am ieșit pe locul întâi.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 3 august 2020