Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Despre concursul de titularizare și Bacalaureat, sesiunea a II-a

De la Inspectoratul Școlar Județean Bihor

Despre concursul de titularizare și Bacalaureat, sesiunea a II-a

În perioada 9 - 16 iulie 2020, s-a desfășurat etapa de înscriere a candidaților la Concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar - sesiunea 2020, atât pentru candidații promoțiilor anterioare cât și pentru absolvenții promoției curente, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Traian Vuia" Oradea.

Pentru participarea la concurs și-au depus dosare 1.278 de candidați.
Desfășurarea concursului va avea loc în cinci centre a căror asociere cu disciplinele de concurs poate fi găsită pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, iar acestea sunt:
*Colegiul Național „Mihai Eminescu" Oradea pentru științe și învățătoare în limba română;
*Colegiul Economic „Partenie Cosma" Oradea pentru educatoare în limba română și religie;
*Colegiul Tehnic „Traian Vuia" Oradea pentru disciplinele tehnice și învățământul special;
*Colegiul Național „Emanuil Gojdu" Oradea pentru arte, limba română, limbi materne respectiv moderne;
Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" Oradea pentru istorie, geografie, științe socio-umane, educație fizică și sport, învățătoarele și educatoarele în limbile minorităților naționale.
Concursul se va desfășura în data de 29 iulie 2020, afișarea rezultatelor fiind programată pentru 4 august 2020. Înregistrarea contestațiilor va fi realizată în perioada 4-5 august 2020, iar afișarea rezultatelor finale are ca termen data de 11 august 2020.
După derularea etapelor de mobilitate, pentru concurs au fost publicate 32 de posturi didactice/catedre vacante în vederea angajării pe perioadă nedeterminată (22 în mediul urban iar 10 în rural). De asemenea, au fost publicate 1.125 de posturi didactice/catedre/fracțiuni de catedră în vederea angajării pe perioadă determinată (521 urban, 604 rural), 266 fiind complete. După finalizarea concursului, vor avea loc ședințe de repartizare conform calendarului mobilității.
Toată informația necesară cu privire la mobilitatea personalului didactic poate fi găsită pe site-ul www.isjbihor.ro la secțiunea Resurse.
În data de 24 iulie s-a finalizat etapa de înscriere pentru sesiunea a doua a Examenului de Bacalaureat, desfășurată în perioada 24 august-5 septembrie.
În județul Bihor s-au înscris un număr de 1.273 de candidați care vor susține probele scrise în 13 centre de examen. În 23 de centre s-au înscris 59 de candidați pentru echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice.
Inspector școlar
Florin Negruțiu

Trimite email

vineri, 18 iunie 2021