Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Despre concursul de titularizare și Bacalaureat, sesiunea a II-a

De la Inspectoratul Școlar Județean Bihor

Despre concursul de titularizare și Bacalaureat, sesiunea a II-a

În perioada 9 - 16 iulie 2020, s-a desfășurat etapa de înscriere a candidaților la Concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar - sesiunea 2020, atât pentru candidații promoțiilor anterioare cât și pentru absolvenții promoției curente, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Traian Vuia" Oradea.

Pentru participarea la concurs și-au depus dosare 1.278 de candidați.
Desfășurarea concursului va avea loc în cinci centre a căror asociere cu disciplinele de concurs poate fi găsită pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, iar acestea sunt:
*Colegiul Național „Mihai Eminescu" Oradea pentru științe și învățătoare în limba română;
*Colegiul Economic „Partenie Cosma" Oradea pentru educatoare în limba română și religie;
*Colegiul Tehnic „Traian Vuia" Oradea pentru disciplinele tehnice și învățământul special;
*Colegiul Național „Emanuil Gojdu" Oradea pentru arte, limba română, limbi materne respectiv moderne;
Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" Oradea pentru istorie, geografie, științe socio-umane, educație fizică și sport, învățătoarele și educatoarele în limbile minorităților naționale.
Concursul se va desfășura în data de 29 iulie 2020, afișarea rezultatelor fiind programată pentru 4 august 2020. Înregistrarea contestațiilor va fi realizată în perioada 4-5 august 2020, iar afișarea rezultatelor finale are ca termen data de 11 august 2020.
După derularea etapelor de mobilitate, pentru concurs au fost publicate 32 de posturi didactice/catedre vacante în vederea angajării pe perioadă nedeterminată (22 în mediul urban iar 10 în rural). De asemenea, au fost publicate 1.125 de posturi didactice/catedre/fracțiuni de catedră în vederea angajării pe perioadă determinată (521 urban, 604 rural), 266 fiind complete. După finalizarea concursului, vor avea loc ședințe de repartizare conform calendarului mobilității.
Toată informația necesară cu privire la mobilitatea personalului didactic poate fi găsită pe site-ul www.isjbihor.ro la secțiunea Resurse.
În data de 24 iulie s-a finalizat etapa de înscriere pentru sesiunea a doua a Examenului de Bacalaureat, desfășurată în perioada 24 august-5 septembrie.
În județul Bihor s-au înscris un număr de 1.273 de candidați care vor susține probele scrise în 13 centre de examen. În 23 de centre s-au înscris 59 de candidați pentru echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice.
Inspector școlar
Florin Negruțiu

Trimite email

luni, 3 august 2020