Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Despre cursurile de formare CRED, în sistem exclusiv online

În aceste zile, se desfășoară evaluarea finală

Despre cursurile de formare CRED, în sistem exclusiv online

4.518 cadre didactice, organizate în 199 de grupe (84 de grupe din învățământul primar și 115 grupe din învățământul gimnazial), au început cursurile acreditate de formare, nivel II, în cadrul proiectului CRED, în data de 9 iunie 2020.

În perioada 20-31 iulie sunt programate majoritatea sesiunilor de evaluare finală pentru grupele de profesori înscriși la activitățile de formare desfășurate în această perioadă. Activitățile aferente procesului de evaluare finală sunt susținute, de asemenea, în mediul virtual, prin intermediul platformei de formare (educred.ro).
Sesiunea de evaluare durează 4 ore și este compusă din 2 webinare, la care participă toți cursanții grupei. Promovarea evaluării finale care constă în susținerea publică a unor teme din portofoliu este urmată de dobândirea  atestatului de formare continuă cu 30 de credite profesionale transferabile alocate conform acreditării.
Luna iunie a anului 2020 a marcat o premieră în cadrul proiectului CRED. Starea de urgență, instituită la finalul lunii martie 2020, a impus sistarea cursurilor de formare față în față. Cursurile CRED se desfășoară în format blended-learning (față în față și mediu virtual), componenta online puternică din cadrul proiectului permițând, astfel, tranziția 100% spre cursuri la distanță, prin intermediul platformei online, în situații care impun distanțarea fizică.
Continuarea cursurilor de formare, în mediul virtual, a fost posibilă datorită ordinului de ministru numărul 3845/27.03.2020, conform căruia a fost aprobată desfășurarea activităților de formare continuă din sistem blended-learning în sistem exclusiv online.
În luna septembrie a acestui an, va începe un nou proces de selecție a cadrelor didactice (din nivelul primar și gimnazial), din întreaga țară, pentru constituirea noilor grupe și serii de formare. Urmăriți www.educred.ro, pagina și grupul Facebook „Proiectul CRED" pentru a fi la curent cu noutățile din proiect.
Mai multe detalii despre procesul de formare și înscriere la cursuri puteți consulta aici  - click pentru acces. (B.C.)

Trimite email

luni, 3 august 2020