Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Imnului Național, o zi tristă la Oradea!

Miercuri, 29 iulie 2020

Ziua Imnului Național, o zi tristă la Oradea!

Speriați sau panicați, ca nu cumva să ia acel virus blestemat (ce se cheamă Corona), orădenii au stat în casă, astăzi (miercuri, 29 iulie 2020), de Ziua Imnului Național. Nu mai știm când am văzut Piața Unirii din Oradea atât de goală la un eveniment. Probabil că niciodată!

,,O zi în care cinstim identitatea națională (...) este un bun prilej, spunea domnul prefect Dumitru Țiplea, de a ne aminti că suntem o țară respectată în cadrul celor mai importante și puternice structuri internaționale din care facem parte, fiind o țară demnă, liberă și suverană.
La mulți ani, România!
La mulți ani Imnului național!
Doamne, ajută"!
A conchis domnul prefect Dumitru Țiplea.
Iar istoricul Gabriel Moisa, în cuvântul său, rostit la microfon, a ținut să marcheze câteva ,,borne" în evoluția simbolisticii naționale... pentru a demonstra că ,,o națiune și un popor atunci își respectă înaintașii, atunci se respectă pe sine, când își amprentează locul și teritoriul cu propria simbolistică națională".
Pata de culoare și de suflet a fost adusă în Piața Unirii de artista Bianca Popa, care a interpretat două cântece (cu vocea și la instrumentele de suflat), care au reverberat și au sensibilizat, cu siguranță, asistența atât de modestă, ca număr, prezentă la eveniment.
Fără a fi deloc pesimiști, probabil că asemenea scenarii ni se pregătesc și în continuare, dacă vom teroriza mereu cetățenii cu distanțarea socială (asta se vrea, pentru că se spune corect distanțare fizică)!
Treziți-vă, oameni buni, nu e atât de grav pe cât se bate monedă. E doar un război psihologic, la scară planetară!
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Ziua Imnului Național, o zi tristă la Oradea!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 3 august 2020