Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Despre marea familie CRED

Prof. Iga Sanda Mariana

Despre marea familie CRED

Zilele trecute s-au finalizat cursurile CRED, seria ,,online". Echipa dascălilor care CRED în educație din Bihor a devenit mai puternică cu încă două grupe de absolvenți.

Mă numesc Iga Sanda Mariana, profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială „Nestor Porumb" Tulca și vreau să vă mărturisesc că m-am aflat și eu printre cei care au avut curajul să se înscrie și să participe la un demers educațional în întregime online.
A fost un început destul de greu. Timpul este un dușman al fiecăruia dintre noi și de aceea a fost dificil. Acele ore pe care a trebuit să le petrecem în direct, pe platformă, la ore fixe, au fost adevărate pietre de încercare, deoarece în viața de zi cu zi, apar probleme care nu pot fi prevăzute. Înțelepte vorbe: ,,Trebuie să încerci ca să poți să reușești"!
Am învățat multe lucruri cu privire la modul de realizare a procesului instructiv- educativ la clasă. Am devenit în urma participării la acest curs persoane resursă în fiecare școală.
Resursele educaționale nu înseamnă doar niște fișiere binare în diverse forme ci, înseamnă și profesori pregătiți să conducă un demers educațional, online sau offline.
Pe toată perioada formării, 9 iunie - 23 iulie 2020, am aflat exemple de bune practici oferite de colegii de echipă și am fost coordonați de două doamne formator de excepție, doamna profesor doctor Gheorghina Bîrlădeanu și doamna profesor Teodora Sîncelean.
Acestor doamne formatori, doresc să le aduc mulțumiri pentru tot sprijinul acordat. Au reușit să ne ajute în această incursiune, atunci când eram copleșiți de griji, de unele probleme ivite pe moment, ne-au ajutat să zâmbim și ne-au dat putere să mergem înainte. Vreau să spun despre dânsele că sunt doi oameni minunați și să le mulțumesc din suflet pentru faptul că m-au luat în echipa dânselor, aveam senzația că ne cunoșteam de o viață, atât de mult au fost de aproape de noi, în orice moment, nu numai în orele destinate cursului. Ați  răspuns afirmativ ori de câte ori v-am solicitat și știu că nu v-a fost ușor pentru că, sunteți și dumneavoastră oameni cu familie, cu responsabilități, și noi eram mulți, cu multe probleme. Din punct de vedere profesional numai cuvinte de laudă, toată activitatea dumneavoastră, la superlativ.
În concluzie, doamnelor formatori, sunteți oameni cu suflet mare și profesioniști adevărați, adevărate exemple de urmat! Vă mulțumesc din suflet pentru tot!
Mulțumesc, de asemenea, colegilor mei pentru că m-au primit în mijlocul lor, eu fiind singură din școala noastră.
La final, dar nu în ultimul rând, mii de mulțumiri celor care ne-au oferit această șansă pentru că în spatele acestui proiect sunt mulți profesioniști implicați. Felicitări tuturor!
Prof. Iga Sanda Mariana

Trimite email

vineri, 18 iunie 2021