Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Despre marea familie CRED

Prof. Iga Sanda Mariana

Despre marea familie CRED

Zilele trecute s-au finalizat cursurile CRED, seria ,,online". Echipa dascălilor care CRED în educație din Bihor a devenit mai puternică cu încă două grupe de absolvenți.

Mă numesc Iga Sanda Mariana, profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială „Nestor Porumb" Tulca și vreau să vă mărturisesc că m-am aflat și eu printre cei care au avut curajul să se înscrie și să participe la un demers educațional în întregime online.
A fost un început destul de greu. Timpul este un dușman al fiecăruia dintre noi și de aceea a fost dificil. Acele ore pe care a trebuit să le petrecem în direct, pe platformă, la ore fixe, au fost adevărate pietre de încercare, deoarece în viața de zi cu zi, apar probleme care nu pot fi prevăzute. Înțelepte vorbe: ,,Trebuie să încerci ca să poți să reușești"!
Am învățat multe lucruri cu privire la modul de realizare a procesului instructiv- educativ la clasă. Am devenit în urma participării la acest curs persoane resursă în fiecare școală.
Resursele educaționale nu înseamnă doar niște fișiere binare în diverse forme ci, înseamnă și profesori pregătiți să conducă un demers educațional, online sau offline.
Pe toată perioada formării, 9 iunie - 23 iulie 2020, am aflat exemple de bune practici oferite de colegii de echipă și am fost coordonați de două doamne formator de excepție, doamna profesor doctor Gheorghina Bîrlădeanu și doamna profesor Teodora Sîncelean.
Acestor doamne formatori, doresc să le aduc mulțumiri pentru tot sprijinul acordat. Au reușit să ne ajute în această incursiune, atunci când eram copleșiți de griji, de unele probleme ivite pe moment, ne-au ajutat să zâmbim și ne-au dat putere să mergem înainte. Vreau să spun despre dânsele că sunt doi oameni minunați și să le mulțumesc din suflet pentru faptul că m-au luat în echipa dânselor, aveam senzația că ne cunoșteam de o viață, atât de mult au fost de aproape de noi, în orice moment, nu numai în orele destinate cursului. Ați  răspuns afirmativ ori de câte ori v-am solicitat și știu că nu v-a fost ușor pentru că, sunteți și dumneavoastră oameni cu familie, cu responsabilități, și noi eram mulți, cu multe probleme. Din punct de vedere profesional numai cuvinte de laudă, toată activitatea dumneavoastră, la superlativ.
În concluzie, doamnelor formatori, sunteți oameni cu suflet mare și profesioniști adevărați, adevărate exemple de urmat! Vă mulțumesc din suflet pentru tot!
Mulțumesc, de asemenea, colegilor mei pentru că m-au primit în mijlocul lor, eu fiind singură din școala noastră.
La final, dar nu în ultimul rând, mii de mulțumiri celor care ne-au oferit această șansă pentru că în spatele acestui proiect sunt mulți profesioniști implicați. Felicitări tuturor!
Prof. Iga Sanda Mariana

Trimite email

luni, 3 august 2020