Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Acțiuni ecologice „Mărțișorul”

Agenția pentru Protecția Mediului Bihor lansează noi provocări

Acțiuni ecologice „Mărțișorul”

Agenția pentru Protecția Mediului Bihor va găzdui în perioada 23 februarie - 15 martie 2009 o miniexpoziție de mărțișoare realizate de elevii clasei a II-a step by step de la Școala cu clasele I-VIII „George Coșbuc” din Oradea, sub îndrumarea cadrelor didactice, inst. Anca Bogdan și Maria Câmpean.

 Mărțișoarele lor ecologice confecționate din mărgele, ață, scoici, pene, deșeuri de carton, deșeuri rezultate de la ascuțirea creioanelor au fost realizate pe o perioadă de trei săptămâni timp în care elevii au reușit să confecționeze în jur de 600 de astfel de mărțișoare.
 Vineri, 27 februarie 2009, copiii au oferit, cu ocazia zilei de 1 Martie, mărțișoare doamnelor și domnișoarelor din cadrul A.P.M. Bihor. Pentu a nu lăsa neapreciată munca lor, buna intenție și prețuirea față de mediu, au fost răsplătiți cu diplome și mici atenții.
 Astfel de activități ecologice cu această școală s-au mai desfășurat și anul trecut în cadrul Săptămânii mobilității europene.
  Campania ecologică "Jucându-ne reciclăm!"
 În data de 25 februarie 2009, Agenția pentru Protecția Mediului Bihor a semnat un protocol de colaborare cu S.C Defend Agroservice S.R.L Oradea, S.C Bene Internațional S.R.L Oradea și opt grădinițe din județ (Grădinița Evanghelică – Luterană Oradea – trei grupe de limba maghiară, Grădinița nr. 52, Oradea – o grupă de limba maghiară, Grădinița nr. 19 - două grupe de limba maghiară, Grădinița “Curcubeu” din Sântion – o grupă de limba maghiară, Grădinița nr. 2 „Dihenes” din  Valea lui Mihai – două grupe de limba maghiară și două grupe de limba română, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Senzorială Oradea – o grupă de limba română - copii cu deficiențe de vedere, Grădinița Liceului Teologic „Lorantffy Zsuzsanna” Oradea și Grădinița cu program normal din Aleșd – o grupă) cu scopul realizării unei campanii educative intitulate “Jucându-ne reciclăm!”
 Campania, care a început marți, 3 martie, se adresează preșcolarilor cu scopul de a aduna bateriile uzate din jucării, acumulatori și telefoane mobile ceea ce presupune implicarea lor în acțiuni practice de protejare a mediului, dezvoltarea unei atitudini pozitive de respect pentru natură, precum și pentru îmbogățirea cunoștințelor despre științele naturii.
 A.P.M. Bihor va coordona activitățile campaniei asigurând logistica, prezentând copiilor filmulețe educative, materiale informative, jocuri interactive pe această temă și va realiza un CD cu poze. S.C RER Ecologic Service SA Oradea și S.C Plastor Trading S.A Oradea au pus la dispoziție containere și recipiente pentru colectarea deșeurilor, iar S.C Bene International S.R.L va asigura preluarea și cântărirea deșeurilor.
  S.C Defend Agroservice S.R.L va premia gradinița care a adunat cea mai mare cantitate în luna mai 2009, oferind bani pentru organizarea unei excursii într-o localitate din țară. (Ioana LASCU)

Trimite email

luni, 3 august 2020