Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Poezii pentru copii”, de Mihaela Dindelegan

O nouă ,,bijuterie”, chiar și în pandemie!

,,Poezii pentru copii”, de Mihaela Dindelegan

Cartea ,,Poezii pentru copii" este rezultatul unui proiect pe care l-am realizat în această vară cu sprijinul Direcției Social Comunitare Bihor, din subordinea Consiliului Județean, pornind de la nevoia copiilor de vârstă preșcolară și școlară mică de a-și umple timpul cu activități creativ-educative, ne spune poeta Mihaela Dindelegan.

Deoarece majoritatea activităţilor care presupun interacţiunea directă între copii au fost restricţionate sau întrerupte, mulţi părinţi s-au văzut puşi în situaţia de a prelua sarcinile educatoarelor sau ale învăţătoarelor şi de a-şi educa pe cont propriu copiii, respectiv de a concepe activităţi atractive şi de divertisment pentru ocuparea timpului liber din perioada vacanţei. În acest context, am considerat necesar să vin în întâmpinarea nevoii de susţinere educativă pentru copii, în scopul uşurării eforturilor depuse de mămici în împlinirea cu succes a noilor atribuţii.
O sută de poezii și o sută de planșe de colorat!
Întrucât aveam deja experienţa scrierii anterioare a unor volume de poezii pentru copii, am considerat că pot fi utilă prin conceperea unor poezii antrenante şi hazlii, uşor de reţinut şi plăcute la recitat. Am ţinut cont şi de faptul că orice poezie se învaţă mai uşor şi este mai atractivă dacă e însoţită de o imagine, astfel încât la fiecare poezie am adăugat câte o planşă de colorat, majoritatea acestora fiind realizate de prof. Măriuţa Jutea.
Cartea conţine 100 de poezii, tematica acestora fiind diversă: poezii despre natură, animale, păsări, anotimpuri, poezii care insuflă dragostea de familie, frați, prieteni, poezii educative inspirate din viață, ghicitori. Desenele de pe copertă au fost realizate de Rin Tripa, actor al Teatrului „Arcadia". 
În vederea accesului nemijlocit al copiilor la poezii şi la planşele de colorat, paginile cărţii sunt postate şi pe pagina de Facebook a subsemnatei, de unde pot fi descărcate de părinţi şi tipărite individual.
Odată cu reluarea activităţilor şcolare în instituţiile de învăţământ, vom planifica mai multe lansări de carte, atât în Oradea, cât şi în judeţ, astfel încât numărul beneficiarilor acestor poezii să fie cât mai mare, ne promite autorul cărții, poeta Mihaela Dindelegan.
În foto, vă prezentăm câteva dintre paginile cărții Mihaelei. 
Felicitări, doamna Mihaela!
Spuneați că la fiecare poezie ați adăugat câte o planşă de colorat, or aceasta îi dublează valoarea, fie și dacă privim doar din punctul de vedere al copilului mic, atras și preocupat de desene și de colorat. Ne bucurăm să constatăm că muza nu v-a părăsit, din contră, vă susține în preocupările frumoase și înalte de a crea ,,bijuterii artistice", nestemate, și mai ales pentru copii, într-o perioadă în care chiar ei sunt cei mai crunt loviți de soartă, de a nu se putea juca și a socializa cu alți copii.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poezii și desene în Galeria foto: ,,Poezii pentru copii”, de Mihaela Dindelegan.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 18 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!