Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

,,Poezii pentru copii”, de Mihaela Dindelegan

O nouă ,,bijuterie”, chiar și în pandemie!

,,Poezii pentru copii”, de Mihaela Dindelegan

Cartea ,,Poezii pentru copii" este rezultatul unui proiect pe care l-am realizat în această vară cu sprijinul Direcției Social Comunitare Bihor, din subordinea Consiliului Județean, pornind de la nevoia copiilor de vârstă preșcolară și școlară mică de a-și umple timpul cu activități creativ-educative, ne spune poeta Mihaela Dindelegan.

Deoarece majoritatea activităţilor care presupun interacţiunea directă între copii au fost restricţionate sau întrerupte, mulţi părinţi s-au văzut puşi în situaţia de a prelua sarcinile educatoarelor sau ale învăţătoarelor şi de a-şi educa pe cont propriu copiii, respectiv de a concepe activităţi atractive şi de divertisment pentru ocuparea timpului liber din perioada vacanţei. În acest context, am considerat necesar să vin în întâmpinarea nevoii de susţinere educativă pentru copii, în scopul uşurării eforturilor depuse de mămici în împlinirea cu succes a noilor atribuţii.
O sută de poezii și o sută de planșe de colorat!
Întrucât aveam deja experienţa scrierii anterioare a unor volume de poezii pentru copii, am considerat că pot fi utilă prin conceperea unor poezii antrenante şi hazlii, uşor de reţinut şi plăcute la recitat. Am ţinut cont şi de faptul că orice poezie se învaţă mai uşor şi este mai atractivă dacă e însoţită de o imagine, astfel încât la fiecare poezie am adăugat câte o planşă de colorat, majoritatea acestora fiind realizate de prof. Măriuţa Jutea.
Cartea conţine 100 de poezii, tematica acestora fiind diversă: poezii despre natură, animale, păsări, anotimpuri, poezii care insuflă dragostea de familie, frați, prieteni, poezii educative inspirate din viață, ghicitori. Desenele de pe copertă au fost realizate de Rin Tripa, actor al Teatrului „Arcadia". 
În vederea accesului nemijlocit al copiilor la poezii şi la planşele de colorat, paginile cărţii sunt postate şi pe pagina de Facebook a subsemnatei, de unde pot fi descărcate de părinţi şi tipărite individual.
Odată cu reluarea activităţilor şcolare în instituţiile de învăţământ, vom planifica mai multe lansări de carte, atât în Oradea, cât şi în judeţ, astfel încât numărul beneficiarilor acestor poezii să fie cât mai mare, ne promite autorul cărții, poeta Mihaela Dindelegan.
În foto, vă prezentăm câteva dintre paginile cărții Mihaelei. 
Felicitări, doamna Mihaela!
Spuneați că la fiecare poezie ați adăugat câte o planşă de colorat, or aceasta îi dublează valoarea, fie și dacă privim doar din punctul de vedere al copilului mic, atras și preocupat de desene și de colorat. Ne bucurăm să constatăm că muza nu v-a părăsit, din contră, vă susține în preocupările frumoase și înalte de a crea ,,bijuterii artistice", nestemate, și mai ales pentru copii, într-o perioadă în care chiar ei sunt cei mai crunt loviți de soartă, de a nu se putea juca și a socializa cu alți copii.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poezii și desene în Galeria foto: ,,Poezii pentru copii”, de Mihaela Dindelegan.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 5 august 2021