Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ateliere de informare ale polițiștilor bihoreni în cadrul proiectului preventiv „Educație pentru siguranță”

În perioada 8 sept.- 15 oct., în fiecare miercuri, între orele 11.00 - 13.00, în Parcul Libertății din Oradea,

Ateliere de informare ale polițiștilor bihoreni în cadrul proiectului preventiv „Educație pentru siguranță”

Copiii și adolescenții sunt așteptați de polițiștii de prevenire bihoreni să participe la ateliere de informare în cadrul proiectului „Educație pentru siguranță", în urma cărora își vor descoperi propriile abilități și vor dobândi informații utile pentru siguranța lor.

În perioada 8 septembrie - 15 octombrie 2020, în fiecare miercuri, în intervalul orar 11.00 - 13.00, în Parcul Libertății din Oradea, reprezentanții Fundației „Colonel Ioan Baciu" și polițiștii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor vor organiza ateliere de informare pentru copii și adolescenți în cadrul proiectului preventiv „Educație pentru siguranță".

Proiectul „Educație pentru siguranță" a obținut finanțare în cadrul programului „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități", cu sprijinul Lidl România, susținut de Federația Fundațiilor Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Oradea. Proiectul este desfășurat de Fundația  ,,Colonel Ioan Baciu", în parteneriat cu polițiștii de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității. Inițiativele comunitare finanțate au fost alese pe bază de concurs. În urma procesului de selecție și aplicare, care a durat o lună și jumătate, proiectul preventiv „Educație pentru siguranță" a fost selectat dintre alte 19 proiecte în care au fost prezentate idei de îmbunătățire a educației și/sau a mediului.
Scopul atelierelor este acela de a pregăti copiii pentru viață, axându-se pe principiul „învață făcând", precum și prin învățare continuă. În acest sens, în cadrul atelierelor, prin intermediul unor jocuri interactive (șotronul preventiv, roata prevenirii, lecții deschise și proiecte în echipe părinți-copii), copiii vor avea posibilitatea să descopere şi să experimenteze propriile abilităţi şi aptitudini, atât în viața reală, cât și în viața virtuală.
În cadrul activităților realizate de polițiștii de prevenire bihoreni, atelierele vor fi structurate pe trei paliere:
1. Atelier axat pe siguranța rutieră, în cadrul căruia copiii și adolescenții vor participa la simulări în trafic, vor fi angrenați în povestiri însoţite de jocuri de rol (identificarea diferitelor reguli de circulaţie în calitate de pieton, identificarea riscurilor din vecinătatea traficului rutier) și vor contura reguli minimale de siguranţă în spaţiile din jurul traficului rutier.
2. Atelier de lucru axat pe siguranța copiilor acasă, pe stradă  și la școală. Activitățile din cadrul acestui atelier se vor axa pe identificarea unor situații de risc ivite în interacțiunea cu persoane necunoscute, identificarea unor situații de urgență și reguli de comportament pe stradă, acasă și la școală.
3. Atelier axat pe siguranța tinerilor/adolescenților în mediul online. În cadrul acestui atelier se vor desfășura activități teoretice și practice, unde adolescenții vor fi informați cu privire la utilizarea corectă a resurselor din mediul online, cum să se protejeze de pericolele din mediul online, precum și interacțiunea cu persoane necunoscute.
Toate aceste activități au menirea de a dezvolta un comportament responsabil prin joc și de a dezvolta abilitățile personale prin care copilul să poată identifica și reacționa la o situație cu risc victimal. 
Totodată, proiectul „Educație pentru siguranță" își propune crearea unei biblioteci virtuale cu înregistrările audio/video din cadrul activităților, pentru diseminarea informației către alți beneficiari. Biblioteca virtuală cu mesajele preventive va fi disponibilă publicului larg prin intermediul platformelor din mediul online și a rețelelor de socializare.
Participarea la atelierele organizate de polițiștii de prevenire bihoreni și de reprezentanții Fundației „Colonel Ioan Baciu"este gratuită și se realizează pe bază de înscriere. Numărul maxim de participanți pentru o grupă este limitat la 12 copii, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19.
Doritorii sunt așteptați să se înscrie pe adresa bihorprevenire@gmail.com sau la numărul de telefon 0771/305.105. Pentru înscriere este nevoie de numele și vârsta copilului, precum și numărul de telefon al părintelui/tutorelui legal sau a persoanei care însoțesc grupul.
Comisar șef de poliție Alina Fărcuța,
purtător de cuvânt 

Trimite email

vineri, 18 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!