Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ateliere de informare ale polițiștilor bihoreni în cadrul proiectului preventiv „Educație pentru siguranță”

În perioada 8 sept.- 15 oct., în fiecare miercuri, între orele 11.00 - 13.00, în Parcul Libertății din Oradea,

Ateliere de informare ale polițiștilor bihoreni în cadrul proiectului preventiv „Educație pentru siguranță”

Copiii și adolescenții sunt așteptați de polițiștii de prevenire bihoreni să participe la ateliere de informare în cadrul proiectului „Educație pentru siguranță", în urma cărora își vor descoperi propriile abilități și vor dobândi informații utile pentru siguranța lor.

În perioada 8 septembrie - 15 octombrie 2020, în fiecare miercuri, în intervalul orar 11.00 - 13.00, în Parcul Libertății din Oradea, reprezentanții Fundației „Colonel Ioan Baciu" și polițiștii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor vor organiza ateliere de informare pentru copii și adolescenți în cadrul proiectului preventiv „Educație pentru siguranță".

Proiectul „Educație pentru siguranță" a obținut finanțare în cadrul programului „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități", cu sprijinul Lidl România, susținut de Federația Fundațiilor Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Oradea. Proiectul este desfășurat de Fundația  ,,Colonel Ioan Baciu", în parteneriat cu polițiștii de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității. Inițiativele comunitare finanțate au fost alese pe bază de concurs. În urma procesului de selecție și aplicare, care a durat o lună și jumătate, proiectul preventiv „Educație pentru siguranță" a fost selectat dintre alte 19 proiecte în care au fost prezentate idei de îmbunătățire a educației și/sau a mediului.
Scopul atelierelor este acela de a pregăti copiii pentru viață, axându-se pe principiul „învață făcând", precum și prin învățare continuă. În acest sens, în cadrul atelierelor, prin intermediul unor jocuri interactive (șotronul preventiv, roata prevenirii, lecții deschise și proiecte în echipe părinți-copii), copiii vor avea posibilitatea să descopere şi să experimenteze propriile abilităţi şi aptitudini, atât în viața reală, cât și în viața virtuală.
În cadrul activităților realizate de polițiștii de prevenire bihoreni, atelierele vor fi structurate pe trei paliere:
1. Atelier axat pe siguranța rutieră, în cadrul căruia copiii și adolescenții vor participa la simulări în trafic, vor fi angrenați în povestiri însoţite de jocuri de rol (identificarea diferitelor reguli de circulaţie în calitate de pieton, identificarea riscurilor din vecinătatea traficului rutier) și vor contura reguli minimale de siguranţă în spaţiile din jurul traficului rutier.
2. Atelier de lucru axat pe siguranța copiilor acasă, pe stradă  și la școală. Activitățile din cadrul acestui atelier se vor axa pe identificarea unor situații de risc ivite în interacțiunea cu persoane necunoscute, identificarea unor situații de urgență și reguli de comportament pe stradă, acasă și la școală.
3. Atelier axat pe siguranța tinerilor/adolescenților în mediul online. În cadrul acestui atelier se vor desfășura activități teoretice și practice, unde adolescenții vor fi informați cu privire la utilizarea corectă a resurselor din mediul online, cum să se protejeze de pericolele din mediul online, precum și interacțiunea cu persoane necunoscute.
Toate aceste activități au menirea de a dezvolta un comportament responsabil prin joc și de a dezvolta abilitățile personale prin care copilul să poată identifica și reacționa la o situație cu risc victimal. 
Totodată, proiectul „Educație pentru siguranță" își propune crearea unei biblioteci virtuale cu înregistrările audio/video din cadrul activităților, pentru diseminarea informației către alți beneficiari. Biblioteca virtuală cu mesajele preventive va fi disponibilă publicului larg prin intermediul platformelor din mediul online și a rețelelor de socializare.
Participarea la atelierele organizate de polițiștii de prevenire bihoreni și de reprezentanții Fundației „Colonel Ioan Baciu"este gratuită și se realizează pe bază de înscriere. Numărul maxim de participanți pentru o grupă este limitat la 12 copii, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19.
Doritorii sunt așteptați să se înscrie pe adresa bihorprevenire@gmail.com sau la numărul de telefon 0771/305.105. Pentru înscriere este nevoie de numele și vârsta copilului, precum și numărul de telefon al părintelui/tutorelui legal sau a persoanei care însoțesc grupul.
Comisar șef de poliție Alina Fărcuța,
purtător de cuvânt 

Trimite email

joi, 5 august 2021