Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Se distribuie măștile de protecție pentru persoanele defavorizate

În perioada 11.09.2020 - 13.09.2020,

Se distribuie măștile de protecție pentru persoanele defavorizate

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea aduce la cunoştinţa cetăţenilor municipiului Oradea că, în perioada 11.09.2020 - 13.09.2020, se vor distribui măștile de protecție pentru persoanele defavorizate, conform prevederilor O.U.G. nr. 78/2020 privind acordarea de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoriale.

Distribuirea măștilor se va face la depozitul din Oradea, str. Alexandru Cazaban nr. 60 (fosta spălătorie de lângă Ștrandul Ioşia), în perioada 11.09.2020 - 13.09.2020, în intervalul orar: 8.00 - 16.00.
Fiecărui beneficiar i se va acorda un număr de 50 de măști de protecție, aferente unei perioade de două luni.
Măștile se ridică personal, în baza prezentării actului de  identitate valabil, verificării persoanei pe listă şi a semnării de primire a cutiilor cu măști.
Pot beneficia:
1. Persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social, acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
2. Persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinereafamiliei, acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
3. Pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, prevăzute de OUG nr.6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr.196/2009, cu modificările ulterioare;
4. Persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale, prevăzute de art.42 și 58 din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare (persoane cu handicap accentuat, gradul II, care nu realizează alte venituri).
*Persoanele care se încadrează în mai multe categorii dintre cele prevăzute mai sus beneficiază de măști de protecție aferente unei singure categorii din care fac parte la data distribuirii măștilor de protecție.
*Persoanele care se încadrează în categoriile prevăzute de O.U.G. nr. 78/2020, ulterior întocmirii listelor, beneficiază de măști de protecție pe baza documentelor doveditoare, reprezentând dispozițiile de stabilire a dreptului la ajutor social sau alocație pentru susținerea familiei, decizia de pensionare sau certificatul de încadrare în grad de handicap, după caz, care se vor depune la sediul Direcției de Asistență Socială Oradea - Serviciul Relații cu Publicul și Evaluare Inițială.
*Având în vedere faptul că nivelul indemnizației sociale s-a majorat la 800 de lei, începând cu luna septembrie 2020, persoanele care se încadrează în această categorie au posibilitatea să solicite înscrierea pe listele suplimentare.
 În depozit va intra pe rând, câte o persoană, respectând distanţarea fizică de 1,5 - 2 metri.
Accesul în depozit se va face numai cu purtarea corectă a măştii de protecţie facială.
Mijloace de transport în comun (staţia ce mai apropiată de depozit):
Autobuzele de pe liniile O.T.L. 14, 19, 21N, 33 - staţia din faţa blocului CARPO (blocul pensionarilor).

Trimite email

joi, 5 august 2021